Да наречем оригиналния Witchboard култова класика би било силно преувеличение, но е неоспорим факт, че филмът от 1986 г. си има огромна фен база. Той прави такъв фурор при видео разпространението си, че ражда цели две продължения без връзка помежду си.

Изглежда нарастващият успех и интерес към филми с демонични обладавания и сходни тематики кара все повече и повече продуценти да търсят подобни „стари ленти“, забравени и покрити с прах, които да поднесат по нов и интересен начин на свежата млада публика.

И макар изборът на Witchboard да не е чак толкова изненадващ, по-вълнуващо е името на режисьора. Чък Ръсел започва кариерата си през 1987 година с Кошмари на Елм Стрийт 3: Воини в сънищата и римейк на друга позната класика – The Blob. След това обаче рязко смяна посоката със заглавия като Маската с Джим Кери, Заличителят с Арнолд Шварценегер и Кралят на скорпионите със Скалата. През 2000 година прави лека забежка към хорър жанра с Благослови детето с Ким Бейсингър, но това е по-скоро криминален трилър, който се занимава с демонични култове. Именно затова е вълнуващо за почитателите на ужасите да го видят да се завръща към този толкова любим на някои от членовете на екипа ни жанр.

Преди време се появи кратък трейлър на Witchboard, който представяме и на вашето внимание:

Втората половина показва няколко интересни кадъра, но определено не очакваме нещо кой знае колко впечатляващо. Все пак се надяваме Ръсел да успее поне да държи вниманието на зрителите през цялата продължителност на филма. От рекламата се вижда, че римейкът ще промени по-голяма част от концепцията, започвайки с уиджа дъската от своя първоизточник. Център на злото този път ще е Уика артефакт и окултният експерт Александър Бабиасте. Ето и пълното описание на сюжета:

Емили и нейният годеник Крисчън откриват мистериозен Уика артефакт, дъска с махало, докато се подготвят да отворят бистро във френския квартал на Ню Орлиънс. Мрак се спуска над Емили докато тя се вманиачава над умението на артефакта да призовава духове и да предсказва бъдещето. В отчаянието си да помогне на своята годеница, Крисчън се свързва с окултния експерт Александър Бабиасте. Той обаче крие своите мрачни тайни, в това число и връзката му с модерен вещерски култ. Започва опасна игра, при която всеки размах на махалото излага душата на Емили на огромен риск.

Witchboard е режисиран от Чък Ръсел (Кошмари на Елм Стрийт 3: Воини в сънищата, The Blob), който е и сценарист заедно с Грег Маккей. В ролите ще видим Джейми Кембъл Боуър (Stranger Things), Мадисън Айсмън (Jumanji: Welcome to the Jungle, I Know What You Did Last Summer), Арън Домингес (Only Murders in the Building), Антония Десплат (Shantaram), Чарли Тахан (Ozark) и други.

Филмът все още си няма премиерна дата, но се очаква през следващата 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *