Робърт Родригес
Робърт Родригес

Преди две години стана ясно, че Робърт Родригес застава начело на мечтания проект на Джеймс Камерън „Alita: Battle Angel“, адаптация по манга поредицата на Юкито Киширо, за която Камерън притежава правата близо две десетилетия. Снимките на суперпродукцията с бюджет от 200 млн. долара приключиха този февруари, а премиерата е насрочена за 20 юли 2018.

По всичко изглежда, че човекът-оркестър няма да си почива след завършването на „Alita: Battle Angel“. През март стана ясно, че Родригес ще режисира римейк на класиката „Бягство от Ню Йорк“. Сега научаваме, че по случай 25-годишнината от премиерата на култовия му дебют „El Mariachi“, 49-годишният режисьор от Тексас ще продуцира филмовото предизвикателство „Rebel Without a Crew“ (Бунтовник без екип) за своя телевизионен канал, El Rey Network. В него, след предварителен кастинг, пет дебютанта ще имат възможността да заснемат пълнометражен филм с бюджет от 7 000 долара, но без помощта на екип. Това е сумата, за която Родригес създава своя „El Mariachi“ през 1992.

Rebel Without a Crew official

Избраниците във филмовата надпревара – Скарлет Морено, Алехандро Монтоя Марин, Бола Огун, Бони-Катлийн Райън и Джош Стифтър, ще трябва да напишат, режисират, заснемат и монтират своите микро-бюджетни филми в рамките на две седмици. По-любопитно е, че и самият Робърт Родригес ще се включи в предизвикателството с филм за 7 000 долара, точно след приключването на 200-милионния „Alita: Battle Angel“. Филмите ще се излъчват в go90 (стрийминг платформата на Verizon), както и El Rey Network.

За „Rebel Without a Crew“ Родригес споделя:

Исках да пресъздам преживяването си от „El Mariachi“ с обещаващи и енергични режисьори и така да отпразнуваме 25-та годишнина от премиерата на филма. Мисля, че младата и технически адекватна публика на go90 ще оценят и ще бъдат вдъхновени от свръх-нискобюджетния процес по създаването на независим пълнометражен филм.

El Mariachi“ все още държи рекорд за най-нискобюджетен филм с приходи над 1 милион долара. През 2011 филмът е включен в Националния филмов регистър на САЩ за съхранение към Библиотеката на Конгреса, вписан като „културно, исторически или естетически значим“.

Rebel Without a Crew

Предизвикателството „Rebel Without a Crew“ е кръстено на едноименната книга на Родригес от 1995, в която режисьорът разказва за премеждията около създаването на пълнометражния си дебют.

Интересно ни е какво е сътворил Робърт Родригес след последния си филм, „Град на греха: Жена, за която да убиваш“, който част от нас много харесаха. Най-вероятно ще видим микро-бюджетния филм от „Rebel Without a Crew“ преди дългоочаквания „Alita: Battle Angel“, за който нямаме търпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Бунтар без чета?

    7000 сега не са същите като през 95-та. Дали ще им стигнат дори само за кафето…

    1. Не са, но сега камерата и картите памет са ти реално безплатни, така че просто трябва да намериш кой да снимаш пред тази камера. Онези 7000 долара вероятно са отишли само за камера, 16мм лента и проявяване.

    2. “Бунтовник без клауза”, по-скоро. ? Дано му се получи де.

  2. Ще ми се да видя трейлър на Батъл Ейнджъл за да разбера каква шитня е направил….