Без да сме били супер редовни, се постарахме се да открехнем завесата и да научим повече за продължението на любимия ни „Сикарио”. Следващата логична стъпка е да представим първия трейлър на филма, който дебютира вчера. Както вече сме писали, режисьор на „Sicario 2: Soldado” е Стефано Солима („Suburra”, „ACAB – All Cops Are Bastards”), сценарият отново е дело Тайлър Шеридан („Wind River”, „Hell or High Water”), а в ролите се завръщат Джош Бролин и Бенисио дел Торо.

Без повече увъртания, вижте трейлъра:

https://www.youtube.com/watch?v=NBkC83-vh9A

Няколко неща ни правят впечатление моментално: имайки предвид, че бяхме наясно, че ситуацията ще ескалира, не сме изненадани, че виждаме заявка за солидни експлозии и престрелки. Това, което ни притеснява обаче, е дали продължението ще успее да балансира (както първият филм майсторски направи) напрежението покрай гонките с психологическия тон на историята. За нас първата част на „Сикарио” е чудесна сплав между истинския криминален ужас на картелните войни на границата между САЩ и Мексико с фактора, който невидимо ги поражда и задвижва: неуловимата изменчивост на човешкия морал.

Трейлърът не обещава много повече от думите на Мат Грейвър (Джош Бролин): войната този път е срещу всички, а играта ще е истински мръсна. Нас обаче ни интересува друго: ще имаме ли интригуващ персонаж като Кейт Мейсър? Тaйлър Шеридън е казал, че героинята не е включена в сценария на продължението, защото персонажната й арка е завършена в първия филм. Бенисио дел Торо издава в интервю, че ще се появи нов женски персонаж и в ролята ще бъде Исабела Моунър.

Тревожна новина също е, че Роджър Дийкинс няма да отговаря за визията на „Sicario 2: Soldado”, и макар че тоново продължението изглежда не много по-различно от оригинала, се надяваме то да е хармонично вярно, а не сковано подражателно.

Премиерата в САЩ е обявена за 29 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. Не очаквам класа като “Сикарио”, но се надявам на нещо доста прилично.

 2. Въпрос: Ще имаме ли интригуващ персонаж като Кейт Мейсър?
  Отговор: Не.

  Въпрос: Защо?
  Отговор: Защото тя замина да живее в малък град, както я посъветва героя на Бенисио дел Торо навремето, и няма грам интерес към това как момчетата продължават да ходят куул и да говорят куул и да стрелят с пищови …

  Въпрос: Защо се прави продължение на нещо, което е завършено и хубаво ?
  Отговор: За да могат момчетата да продължат да ходят куул и да говорят куул и да стрелят с пищови ….

  Въпрос: От къде знаеш. че няма я протагониста на Бенисио дел Торо, я протагониста на Джош-ката Бролин да се замисли, и да реши, че трябва (активно) да направи света по-добър ?
  Отговор; Ха-ха….Ако и тe отидат в малък град – кой ще остане да ходи куул, да говори куул (когато не ходи) и да стреля с пищов ?

  1. Кейт Мейсър не беше интригуващ персонаж, а жертва на обстоятелствата. Аватар на зрителя и нищо повече. А Шеридън, като сценарист досега не е писал типично „куул“ истории, дори бих казал, че всеки от филмите му си носи специална нотка на темата за безпомощността и евентуалното и преодоляване по един или друг начин. Ако е решил да напише още една история с тези герои, едва ли е случайна или просто „доене на кравата“. Естествено докато не излезе филма, може само да се гадае, но е факт, че изглежда повече от убедително и интригуващо и има силна заявка за добро кино.

  2. И аз не харесвам Кейт Мейсър като персонаж. Даже съм на мнение, че с нейната мотивация и с мотивацията на нейният партньор (който беше абсолютно ненужна притурка) бяха свързани най-големите слабости на Сикарио, които поне мен ме вадиха (частично) от иначе смазващата атмосфера. Hawks много правилно казва, че Кейт Мейсър е аватар на зрителя и нищо повече. Напълно съм съгласен.
   „The Counselor“.в това отношение е много по-хомогенен и безкомпромисен филм.

 3. Нъц…всеки го вижда явно както реши, освен, че и самият филм оставя тази амплитуда за зрителя –

  Разбира се, че Кейт Мейсър е интригуваща, защото е интересно да се види какво ще направи човек като се сблъска с арогантните пръчове, които все обясняват, че нямали избор. ‘Обстоятелствата’ не са някакво природно явление , а сбор от изборите на всички хора по веригата. Въпросните обстоятелства поставиха протагонистката на изпитание… но въпреки това не бихме могли да си представим, че и тя ще избере да стане просто още един пръч…. За някои този избор е много лесен, за много други – невъзможен.

 4. Къв Дийкинс бе, Dariusz Wolski е оператор, а той е доста по-добър. И този ще е в пъти по-як от мудната работа на онова канадче Вилньов, дето осра Блейд Рънър… Па после се чуди що нямал касов успех в боксофиса му. Префърцунен царвул…