Сикарио“ на Дени Вилньов беше сред любимите ни филми за 2015 и никак не е чудно, че попиваме всяка минимална информация относно продължението му – „Soldado”, за което вече ви информирахме, че ще бъде заснето от италианския режисьор Стефано Солима.

Знаем също, че е героинята на Емили Блънт няма да се завърне, а историята, която ще има терористични оттенъци, ще се фокусира върху героите на Бенисио дел Торо и Джош Бролин – Алехандро Хилик и Мат Грейвър. Те продължават да водят неспирна война (без никакви скрупули по отношение на използваните средства) с мексиканските наркокартели и следят тунелите под границата между Мексико и САЩ, през които, освен че се внасят наркотици и влизат незаконни имигранти, се използват и за проникване на терористи.

Вчера научихме малко повече за ролята им в предстоящия филм, благодарение на сценариста Тайлър Шеридан („Hell or High Water”):

„Имах идея и казах на продуцентите – вижте, няма как да направите продължение, но много бих искал да разбера какво става с двамата, ако нямат придружител. Защото на практика вършат работата си в САЩ, така че трябваше да се съобразявам с някои закони, които съществуват, така че да могат да свършат работата си законно. Но имаха придружител. Какво става обаче, ако не са в САЩ и нямат такъв придружител? Колко „добро“ или „зло“ ще причинят по този начин? В „Сикарио“ виждате, че това, което е „добро“ не е особен фактор“.

Излишно е да коментираме, че такива неща допълнително ни зареждат с ентусиазъм. Ако питате нас, на Мат и Алехандро не им трябват никакви придружители. Както беше писал един колега – кокалчетата ни побеляват от нетърпение да видим какво ще се получи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *