травис найт
Травис Найт

Трансформърс“ франчайзът отдавна е в канавката (а някои биха спорили, че той винаги е бил там), но „Трансформърс: Последният рицар“ сякаш се постара да покаже, че „дъното“ е просто концепция и винаги има още едно ниво надолу. Защото всеки може да направи тъп филм, случва се, но за подобен катастрофален бъркоч, някой трябва да положи целенасочени усилия – не става от само себе си, трябва да искаш да го направиш.

В този ред на мисли, много се радваме, че зрителите най-накрая реагираха и „Последният рицар“ заслужено се превърна в най-малко успешния филм от поредицата. Това, което не ни радва обаче, е, че заради него подготвяният от известно време spin-off „Bumblebee“ може да получи допълнителни негативи, които не заслужава. Което е жалко, защото ни се струва, че той има известен потенциал.

Действието на „Bumblebee“ ще се развива през 80-те години на ХХ в. и ще представлява coming-of-age история, в центъра на която са взаимоотношенията между интелигентната, но често подценявана като механик ученичка Чарли Уотсън (Хейли Стайнфелд) и любимия на малки и големи Бъмбълби, който ще бъде единственият (поне такава е първоначалната информация) трансформър във филма. Вижте ги на първата официална снимка, разпространена от Empire.

bumblebee

За нас един от най-големите плюсове на „Bumblebee“ е Травис Найт – президентът и изпълнителен директор на Laika и режисьор на прекрасния „Кубо и пътят на самурая”, който тук прави игралния си дебют и който би могъл да предложи нещо различно като подход към историята и поредицата като цяло. Той споделя:

Исках да взема този гигантски, скъп франчайз и да се фокусирам само върху малко ъгълче от картината. Да допринеса в „Трансформърс“ всичко, което опитвах да направя в Laika, търсейки артистична смес от мрак и светлина, напрежение и топлота, хумор и сърце.

Разбира се, има го и момента с гении в анимацията като Андрю Стантън („Уол-И“) и Брад Бърд („Феноменалните“), които се провалиха с последните (а за някои единствени) игрални проекти, съответно с „Джон Картър: Между два свята“ и „Утреландия“, затова ще запазим ниско ниво на очаквания, дори и рекламната кампания да е впечатляваща.

Още веднъж, режисьор на „Bumblebee“ е Травис Найт („Кубо и пътят на самурая”), а сценарият е дело на  Кристина Ходсън („Unforgettable“). Освен Хейли Стайнфелд, в ролите са Джон Сина, Джон Ортис, Кенет Чой, Памела Адлън, Крисчън Хъчърсън, Рейчъл Кроу и др.

Премиерата е 21 декември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Игралният дебют на Бърд е Mission: Impossible – Ghost Protocol, който е далеч от провал. 🙂