watergate-20171217

Големи фенове сме на „Good Night, and Good Luck.“ и това е една от причините толкова да ни грабне обявеният от Deаdline сериал за скандала Уотъргейт, който Джордж Клуни и Мат Чарман подготвят за Netflix. Очаква се „Watergate“ да се състои от 8 епизода и всеки от тях ще е съсредоточен върху едно от главните замесени лица, сред които са главният прокурор на САЩ Джон Мичъл и съветникът на Никсън Джон Ерлихман. Не сме сигурни колко адекватни са сравненията със структурата на „Рашомон“, но се споменават…

Темата за скандала Уотъргейт е достатъчно интересна (а някои хора биха казали и актуална), а и екипът ни се струва обещаващ – ако сериалът действително го бъде, Мат Чарман („Мостът на шпионите“) ще е сценарист, Клуни и Грант Хеслов ще са изпълнителни продуценти, а Sonar Entertainment ще продуцират. За съжаление, все още е рано за спекулации по адрес на актьорския състав, но се надяваме скоро да има някаква информация по темата.

Няма да изпадаме в подробности за скандала Уотъргейт и как точно е бил замесен тогавашният американски президент Ричард Никсън – ако случайно не сте запознати с историята, има безброй статии и книги по темата, както и няколко отлични филма (препоръчваме „Цялото президентско войнство“ на Алън Дж. Пакула с Дъстин Хофман и Робърт Редфорд).

В момента Клуни, Хеслов и тяхната компания Smokehouse работят и по нова екранизация на „Параграф 22“ на Джоузеф Хелър, за която ви съобщихме неотдавна и която също чакаме с огромно нетърпение. Силно се надяваме, че като качество и двата ТВ проекта на Клуни ще са по-близо до първите му режисьорски филми – „Confessions of a Dangerous Mind“ и „Good Night, and Good Luck.“, и по-далеч от разочарованието „The Monuments Men“. Ще ви държим в течение с развитието им – сигурни сме, че такова ще има, дано само да е по-скоро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *