george-clooney 2

До момента през почти цялата 2017 година споменаваме Джордж Клуни във връзка с най-новия му режисьорски проект „Suburbicon”. Ето че след работата си по сценария на братя Коен, той приема друго предизвикателство – да режисира и играе в адаптация, този път под формата на поредица, на легендарната творба на Джоузеф ХелърПараграф 22”. Почти двайсет години след старта на кариерата на Клуни, което се случи именно с телевизионния сериал „Спешно отделение”, актьорът-режисьор се завръща към старото-ново поле за изява, което – особено в последните години – е най-благоприятна среда за разгръщане на творчески пориви.

Основен финансов „гръб” на проекта са Paramount TV и Anonymous content, като все още се търси желаеща мрежа, която да разпространи шестте епизода. Техни автори и изпълнителни продуценти са сценаристите Люк Дейвийс („Lion”) и Дейвид Мичъд („Animal Kingdom”, „War Machine”). Според THR основните оферти ще се отправят през декември, но като се има предвид, че споменатите компании добре са си сътрудничили с Netflix, Epix и TNT, не е много сигурно къде точно ще се „приземи” „Параграф 22” („Catch-22”).

Надали има човек, който да не е чувал за Йосарян и дивото му желание за оцелее от ужасите на войната – чрез разказа за премеждията на своя герой, базирани на личния опит на Хелър от Втората световна война, авторът създава изключителен портрет на реалността в размирния ХХ век, а неговата легендарна антивоенна творба е забавна, лудешка, халюциногенна черна сатирична комедия, изпълнена с безброй бисери – надяваме се, че всеки е наясно, че според правилата на военновъздушните сили няма начин, по който пилот да бъде освидетелстван като ментално негоден за летене?…

Според Variety самият Джордж Клуни ще влезе в образа на прочутия полковник Каткарт, за когото се знае, че е „преизпълнен с демократичен дух: той вярваше, че всички хора са родени равни и затова с равни усилия се опитваше да смачка всичките си подчинени”.

Очаква се част от епизодите да бъдат режисирани от партньора на Клуни в продуцентството – Грант Хеслов. Искрено вярваме, че няма да се стигне до първосигнални сравнения с класическата адаптация от 1970 година на Майк Никълс, в която ролята на Йосарян беше поверена на Алън Аркин, а полковник Каткарт беше Мартин Балсъм. Говори се, че по новата екранизация ще започне да се работи в началото на 2018, но най-вероятно първо ще трябва да се изясни все пак кой е осъществи срещата й със зрителите… Научим ли подробности – ще споделим ASAP!

61k33tU1CaL

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments