Happy End

All around us, the world, and we, in its midst, blind

В края на декември, след доста дълъг и сериозен фестивален живот и след премиерата си в няколко големи европейски страни, „Happy End” на носителя на две награди „Златна палма” и доста харесван от нас немски режисьор Михаел Ханеке („Пианистката”, „Бялата лента”, „Любов”) ще дебютира и на американска територия. По този повод получаваме и така очаквания първи трейлър с английски субтитри.

Припомняме, че действието на „Happy End” се развива в пристанищния град Кале и разказва за драматичните обрати в едно семейство на фона на кризата с бежанците в Европа. Вижте.

Ето че и субтитрите не помагат много да разберем една идея повече подробности за какво точно става дума във филма (а твърдо отказваме да прочетем в някое ревю). Но реално, колкото и обяснителна да е една реклама, пак не би могла да предаде комплексността на темите и емоциите, които притежава всеки един филм на Ханеке и не смятаме, че „Happy End” е изключение. Ясно е обаче, че почти нищо във филма няма да е щастливо, още по-малко пък краят.

Стискаме палци да видим „Happy End” на предстоящия София Филм Фест, който традиционно показва филмите на Михаел Ханеке. Припомняме, че в ролите са Изабел Юпер, Жан-Луи Трентинян, Матийо Касовиц, Лаура Верлинден, Тоби Джоунс, Франц Роговски и Фантин Хардьоан.

Щатската премиера на филма е 22 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *