Дори и да не знаехме какво точно да очакваме от „The Third Day“, след пълния трейлър на сериала на НВО парчетата от мозайката постепенно започват да заемат своите места. И въпреки че не сме напълно сигурни, че Наоми Харис, че ще успее да „изнесе“ цяла една сюжетна линия в историята, присъствието на Джуд Лоу в първата част от двата фрагмента (всеки по три епизода) ни вдъхва сигурност, че този страховит трилър ще бъде вълнуващо пътешествие в развълнуваното въображение на неговите автори.

Вижте как двамата главни герои попадат на един супер-мистериозен остров…

Усещането за страховита мистерия, която използва човешката болка и премазва безпощадно сърцата на хората е изключително силно. Може да гадаем до безкрай дали героите на Лоу и Харис са били „повикани“ на острова от неизбежни обстоятелства, свързани със загуба на близки хора, или са там, за да изкупуват грехове; също така е обвит в загадъчност фактът какво всъщност виждат около себе си в моменти на „прозрения“ – минало, бъдеще или мета-магическо настояще, в което пребивават, подобно на кошмар, от който жадуваш да се събудиш…

Ето какво гласи официалната анотация на историята:

В първата част на „The Third Day“ зрителите ще следват героя на Джуд Лоу – Сам, който се озовава на тайнствен остров близо до британското крайбрежие и среща там група местни хора, които се борят да защитават традициите си на всяка цена. Той се оказва неспособен да си тръгне от идиличното и опасно-чаровно място, а ритуалите на островитяните връщат в съзнанието му спомени, заровени далече в миналото… Вторите три епизода се фокусират върху Хелън (Наоми Харис) – жена със силна воля, която идва на острова в търсене на отговори, но пристигането й е катализатор за сериозна битка между местните фракции, която трябва да реши съдбата на острова…

The Third Day“ е копродукция между Sky и HBO, в партньорство с Plan B Entertainment и компанията Punchdrunk. Нейни автори са създателите на британския сериал „Utopia” Денис Кели и Феликс Барет. Обещаните шест епизода са разделени на две части – „Лято“ и „Зима“. Режисьор на сюжета, в който главен герой е персонажът на Джъд Лоу, е Марк Мъндън, а сценарият е дело на Кели; негови съавтори за втората част „Зима“ са Кит де Ваал и Дийн О’Лафлин, а режисурата е поверена на Филипа Лоутроуп. Освен Джуд Лоу и Наоми Харис, в поредицата участват още Катрин Уотърстън, Емили Уотсън, Пади Консидайн, Фрея Алън, Джон Даглиш и др.

Всичко изглежда супер-страхотно, „усеща се“ като хит и ще очакваме с нетърпение да и хвърлим по-сериозен поглед. Премиерата е обявена за 14 септември 2020 по HBO and HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *