The Post

Отдавна сме приели факта, че Стивън Спилбърг е способен да работи по няколко проекта едновременно, но въпреки това не преставаме да се удивляваме всеки път, когато това се случва. Докато беше в постпродукция на предстоящата през март фантастична екранизация „Ready Player One”, той успя да заснеме вдъхновената от действителни събития драма „The Post” (известна още и като „The Papers”), чиято премиера се очаква в края на декември.

The Post” е вдъхновен от сблъсъка на The Washington Post с правителството на Съединените щати по повод така наречените „Pentagon Papers” – секретна военна информация, която през 1971 г. изтича в пресата, благодарение на аналитика Даниел Елсбърг. В документите се съдържа информация, че администрацията на Линдън Джонсън е лъгала както народа, така и Конгреса, и тайно е ескалирала войната във Виетнам. Главният редактор на Washington Post Бен Брадли и издателката Кей Греъм обединяват сили с New York Times, борейки се за правото да публикуват документите.

В главните роли на Брадли и Греъм влизат гигантите Том Ханкс и Мерил Стрийп (подкрепени от един куп талантливи актьори, чиито имена може да откриете най-долу), които можем да видим и на първата официална снимка от филма.

The Post

Вече сме споменавали, че се надяваме „The Post” да е един от по-добрите филми на Стивън Спилбърг от последните години. Всички предпоставки за това са налице, начело с интересната, изключително актуална и днес история и отличния творчески състав. В очакване сме на първия трейлър, който допълнително да подкрепи тези ни надежди.

Режисьор на „The Post” е Стивън Спилбърг, по сценарий на Лиз Хана. В ролите са Том Ханкс, Мерил Стрийп, Алисън Брий, Кари Куун, Дейвид Крос, Брус Грийнуд, Трейси Летс, Боб Оденкърк, Сара Полсън, Джеси Племънс, Матю Рис, Майкъл Стълбарг, Брадли Уитфорд, Пат Хийли, Зак Уудс и др.

Филмът ще дебютира в ограничен брой киносалони на 22 декември, а в широко разпространение влиза на 12 януари 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Поредната скука на Спилбърг!!! Bridge of spies беше ужасно муден и досаден филм.

  2. Темата за американското „сеене“ на демокрация по света винаги ме възбужда 😉
    Муден ще е…ако си фен на Трансформърс и прочие…