Звездните рейнджъри (1997)

Ето я и първата истински неприятна новина за новата година. Отдавна не бяхме чували нищо за подготвяния римейк (извинете ни, „нова по-вярна на първоизточника екранизация на романа на Хайнлайн”) на „Звездните рейнджъри” и след пълния провал на „Зов за завръщане” се надявахме проектът да е изоставен. Уви, по него все още се работи.

Преди няколко дни сценаристът Зак Стенц („Тор”, „Х-Мен: Първа вълна”) в туитър разговор с филмовия блогър Скот Уайнбърг сподели, че сценарият на филма е готов и вече е в студиото. А на въпроса какво можем да очакваме, Стенц отговаря:

„По-малко сатира и по-точна адаптация на романа на Хайнлайн. „Офицер и джентълмен” в power armor.”

Дето се вика, не е много, но ни е достатъчно, за да ни развали настроението. Не че имаме нещо против „Офицер и джентълмен”, просто както казахме, се надявахме проектът да е умрял в зародиш, а като допълнение не се кефим и на подобни сравнения.

Ако все пак го бъде този филм, силно се молим наистина да е тотално различен от класиката на Верховен, защото това, че ще бъде по-верен на книгата (поне за нас) нищо не означава. И най-добре да вземат да го кръстят по различен начин. Ще загубят част от феновете, но ще спечелят повече. Нещо, което според нас щеше да проработи и за „Зов за завръщане”.

Вижте какво мисли Верховен за по-сериозния подход към материала – и към „Зов за завръщане” и към „Звездните рейнджъри”.

Наистина смятам, че допуснаха грешка като направиха римейка на „Зов за завръщане” толкова сериозен. Не съм сигурен, че подобен подход ще проработи и за „Звездните рейнджъри”. Смятам, че тези филми се приеха, защото не се взимат твърде на сериозно. По-лековати са, вярваш им и освен това знаеш, че не са истина”.

Предстои ни да чуем какво ще се случи със „Звездните рейнджъри” оттук насетне. Ако не дай си боже, сценарият и бюджетът, необходим за пресъздаването му на екран, бъдат одобрени, надяваме се поне режисьорът, който ще изберат, да е по-талантлив от Лен Уайзман или Пол У. С. Андерсън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Пол Томас Андерсън??
    Еднакви имена, различно качество…
    Но той никога няма да се навие…
    Иначе това бих искал да го видя.. 😉

  2. Една наистина приятна новина… която тотално беше погребана във времето.

    1. Абе… честно казано, щеше ми се да се реализира тоя проект.

  3. Другите римейкове по Верховен не станаха – Зовът, Робокоп…

    Може би е за добро 🙂