Себастиан Лелио
Себастиан Лелио

Проверихме най-старателно, но уви – не сме имали възможност да споменем чилийският режисьор Себастиан Лелио до момента, макар че неговият „A Fantastic Woman” вече е пуснат за една седмица, като „обиколка за квалификации” преди сезона на наградите и преди да излезе в широко разпространение през февруари. През 2017 още един негов филм имаше премиера на престижен световен фестивал – в Торонто беше показан „Disobedience” с участието на Рейчъл Вайс, Рейчъл МакАдамс и Алесандро Нивола. Като следваща стъпка Лелио е решил да направи римейк на собствения си филм „Gloria” от 2013 година: сценарият е вече готов (също негов!) и е ангажирана актрисата, която ще се превърне в героинята Глория – това е Джулиан Мур.

Малко режисьори се решават на подобна смела постъпка, но абсолютно разбираме подбудите на автора – разбира се, че не би разрешил някой да му окепази творбата, все пак той самият би могъл най-добре да скулптрира образа, който вече познава и на когото е вдъхнал живот под друга форма. Макар да виждаме само първи официален кадър на „Gloria”, съществува допълнителния бонус на вече готовия филм с участието на изумителната Паулина Гарсия, което може да задейства въображението на всеки киноман и да си представим какво може да очакваме от англоезичния дебют на този режисьор.

Джулиан Мур

Историята проследява Глория (Джулиан Мур), която е свободомислеща жена над 50-те. Тя се чувства самотна, но прави всичко възможно да запълни нощите си в търсене на любов в диискотеките за необвързани хора на средна възраст, нейде в Лос Анджелис. Нещата в живота й се променят в деня, когато среща Арнолд (Джон Туртуро) – неудържимата им страст събужда нова надежда и я хвърля в отчаяние, докато в един момент тя осъзнава, че притежава сила и че именно сега, абсолютно изненадващо, тя е по-щастлива от всякога, и това е ясно за всички…

Във филма, освен Мур и Туртуро, участват още Майкъл Сера, Брад Гарет, Холанд Тейлър, Карън Писториус и др. Новият „Gloria” се очаква да стане готов по някое време през 2018 година. Предлагаме ви да видите трейлъра на оригиналния филм от 2013 година, а също и трейлъра на „A Fantastic Woman” – за да не останете неинформирани по адрес на дебютиралия в Берлин филм на режисьора, който жъне суперлативи и овации и е предложението на Чили за номинациите за чуждоезичен „Оскар“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *