multiple_man

Винаги сме се възхищавали на авантюристичния подход на Джеймс Франко към всякакви проекти – независимо от това дали ще е в основата на измислянето му, дали ще режисира или само ще играе (то при него никога не е „само” игра), филмите, с които се ангажира, неизбежно предизвикват зрителите. Може безумно да го харесат или зверски да го нахейтят, но ценното е, че той не оставя никого безразличен. И след шантавата изцепка с „The Disaster Artist” (очаквайте ревюто ни!), мистър Франко ще се завърне при Marvel (едно време беше Хари Осборн в трилогията за „Spider-Man” на Сам Рейми) и ще се превърне в един от по-малко известните мутанти, на когото ще бъде посветен соло-филм – „Multiple Man”.

Според Deadline 20th Century Fox работят по проекта заедно със сценариста Алън Хайнбърг („Жената чудо”) и дългогодишния продуцент и сценарист на „X-мен” – Саймън Кингбърг (той ще дебютира в режисурата с „X-Men: Dark Phoenix”); Кингбърг и Франко са ангажирани и продуцентски с „Multiple Man”, като идеята за развитието на този гeрой се е родила между двамата, докато са работили заедно по друг проект – „The Hardy Men”. Героят със способности за мултиплициране се появи за кратко в „X-Men: The Last Stand”, изигран от Ерик Дейн.

В комиксите на Marvel, Multiple Man е кодовото име на героя Джеймс Мадрокс, появил се за първи път през 1975 година, негов създател е Ленард Уийн. Мадрокс е мутант, който притежава способността да се мултиплицира в момента, в който влезе във физически контакт с нещо. А след това този клонинг също може да създаде свой клонинг, и така умножаването придобива застрашителни размери – може да се получи цяла армия, но за сметка на това самият Джеймс надали може да води обикновен, човешки живот. В комиксите професор Х успява да направи специален костюм, чрез който Мадрокс контролира хаоса в силата си. Интересното е, че всеки от клонингите има свой собствен разсъдък и отразява част от личността на „оригинала”, което е благоприятно условие за продължаване на тенденцията на Fox: „Logan” беше мрачен „ноар” в уестърн-жанра, „Deadpool” – откачено-шантава комедия, а от „The New Mutants” се очаква да бъде хорър.

В този контекст „Multiple Man” удобно би се вписал като драма за раз-множение на личността (не точно в духа на „Legion”, но посоката е подобна) и сме сигурни, че в никакъв случай няма да бъде просто поредния филм за супергерой – най-малкото при положение, че в него участва Франко, ще очакваме с нетърпение негово нестандартно „включване”. Бонус – всяко следващо превъплъщение със сигурност ще бъде различно!

В момента, в който научим повече информация за проекта – ще споделим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments