Ужас

Мащабната телевизионна адаптация по бестселъра „Ужас“ на Дан Симънс, за която последно ви информирахме миналата есен, ще получи подобаващa премиера. Наскоро Amazon и AMC сключиха договор, който позволява на Amazon приоритетно да разпространяват продукциите на AMC, което гарантира едновременно ефирно покритие в 28 различни държави, включително Индия, Германия, Италия, Япония и Австралия. Първото заглавие, което ще стане част от спогодбата, е именно историческият хорър, с чието продуциране се е заел самият Ридли Скот.

Сред актьорите в проекта ще видим Едуард Ашли, Джаред Харис, Лиам Гариган, Ронан Рафтъри, Тобаяс Мензис, Матю МакНълти, Пол Реди, Адам Нагейтъс и Кирън Хайндс, а сюжетът описва скована от лед драматична история, вдъхновена от реалната и злополучна експедиция на британски мореплаватели от средата на XIX век, които изчезват безследно, докато се опитват да открият легендарния Северозападен проход – морски път, съединяващ Атлантическия и Тихия океан. В интерпретацията на Симънс откриваме документирани зверства като канибализма, но и напълно художествени, дори фантастични елементи, вдъхновени от митологията на инуитите.

Ужас

Интересното е, че преди малко повече от година най-сетне останките от фаталното и мистериозно пътуване на Джон Франклин бяха локализирани – подробен репортаж за сензационното откритие можете да прочетете тук. За съжаление обаче, все още няма обявена дебютна дата за „Ужас“, но по всяка вероятност епизодите ще стартират през първата половина на следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Докато четох книгата през цялото време си представях кино/тв адаптация. Супер яка новина.

  2. Аз мисля първо да гледам адаптацията, след това да прочета книгата

  3. Силно се надявам до февруари да започнат излъчването на сериала. Зимата е идеален сезон за подобно нещо – навремето четох романа през януари и пасна идеално на белия клинч отвън. 🙂