Пазузу си изповръща червата, след като научи за римейка...

Преди няколко дни ви показахме похотливия трейлър към ревизираното родно издание на великата книга „Заклинателят“ на Уилям Питър Блати, а сега изскочи и една новина около проект за нова адаптация на романа. Ние, като отявлени и фанатични почитатели на екранизацията, която Уилям Фридкин спретна през 1973 г. и която и до ден днешен остава неоспоримо ненадмината, сме дълбоко възмутени от идеята да се „пипа“ толкова железен и съвършен хорър канон… обаче няма да мрънкаме много-много, защото вероятността една евентуална нова филмова версия на класиката на Блати да се окаже по-лоша от някои от продълженията на също толкова обичаната екранна класика на Фридкин е малка. Сложно изречение, а? ОК, да преминем към изтеклата информация:Vulture съобщават, че Шон Дъркин се е заел с адаптацията на „Заклинателят“, като идеята е да превърне демоничната история за отец Мерин и обладаната от демон девойка Ригън в минисериал от 10 епизода.

Ако се чудите кой, по дяволите, е Дъркин, ще ви информираме, че именно той написа и режисира недооценения миналогодишен трилър „Martha Marcy May Marlene“ (припомняме), което по-скоро вдъхва надежди. Дъркин вече е получил подкрепата на Morgan Creek и на продуцента Рой Лий, който си пада доста успешен кино-паразит, работил вече по такива „оригинални“ хитове като „От другата страна“ и „Предизвестена смърт“. Каквото и да си говорим обаче, не можем да отречем, че Лий има в портфолиото си доста сносни римейкове, което също е повод за оптимизъм. Освен това Дъркин обещава, че неговата версия на „Заклинателят“ няма да бъде банално повторение на Блати или Фридкин, а ще обърне внимание и на събитията преди и след инцидента с Ригън. Все пак, нека подчертаем колко висока е летвата, която Лий и Дъркин искат да надскочат:

Така. Докато се чудим дали да стискаме палци за реализирането на проекта или да запалим свещ за смъртта и поругаването на поредния велик и доскоро недосегаем поп-културен връх, се разсейваме с още една „заклинателна“ новина: Дон Мърфи, продуцент на „Трансформърс“ и „Жива стомана“, подготвя друг ТВ-проект по темата: „The Exorcist Handbook“, който обаче претендира да е оригинална история, а не адаптация. Пък и Мърфи е наел истински йезуитски свещеник като консултант, така че Бог да му е на помощ на Дявола, ей!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *