Александър Скарсгард
Александър Скарсгард

Десетина дни след като научихме, че огромният ни любимец Парк Чан-Уук („Oldboy”, „Thirst”, „Stoker”, „Слугинята“) ще направи телевизионния си дебют с мини-сериал, екранизация по едноименния роман на Джон льо Каре, „Малката барабанчица“ („The Little Drummer Girl“), става ясно и кой актьор ще си партнира с Флорънс Пю („Lady Macbeth”), която ще се превъплъти в Чарли.

Deadline съобщават, че снажният шведски актьор Александър Скарсгард („True Blood“, „Легендата за Тарзан“) е бил избран да изиграе израелския шпионин Бекър, който оплита Чарли в сложна и опасна схема, целяща да спре известен терорист, опериращ по цялото земно кълбо. Ето какво споделя за избора му режисьорът Парк Чан-Уук:

Не бих могъл да се сетя за по-подходящ актьор, който да изиграе енигматичен човек, криещ дълбоко в себе си истинските си чувства. Вярвам, че нарастващата дълбочина на Скарсгард като character actor, както и стремителната му енергия, ще изведат „Малката барабанчица“ до едно по-високо ниво.

Ние все още не сме гледали носителя на „Еми“ Александър Скарсгард в нещо, което да ни убеди в страхотните му актьорски качества, за които говорят всички, но не го смятаме и за някой дървар. Човекът определено носи отличен творчески ген (все пак е син на големия Стелан Скарсгард), да не говорим, че е и доста хубав, което ще му е от полза да е по-правдоподобен като Бекър. А и сме сигурни, че Парк Чан-Уук ще извади най-доброто от него.

Ето един малко по-подробен синопсис на романа на Джон льо Каре:

Палестински бомбаджия е убил израелски дипломат и неговото семейство. Израелският план за неговото неутрализиране е доста сложен и включва американската актриса Чарли, която е прелъстена от израелския агент Бекър и вербувана да се внедри като приятелка на брата на бомбаджията, след като Израел го залови и убие. Чарли попада в свят, където започва като актриса, след това става шпионин, после е тренирана от палестинците за партизанин и накрая е изпратена да достави бомба. Тя не знае докъде трябва да стигне в своето превъплъщение и доколко трябва да се откаже от себе си.

Малката барабанчица“ („The Little Drummer Girl“) ще се финансира от The Ink Factory с партньорството на 127 Wall и ще се копродуцира от BBC и AMC, които са отговорни за „The Night Manager“, отново екранизация по Льо Каре. Продуцент е Лора Хейстингс-Смит („Хауърдс Енд“, „Макбет“),  а Саймън и Стивън Корнел са изпълнителни продуценти наравно с Джон льо Каре, Мона Куреши, Джо Тсаи, Артър Уанг и Уонджо Юнг.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *