Понякога сме супер-придирчиви – това е вярно, но обикновено го правим в случаи като този, в които наблюдаваме сериозно похабяване на талант. То това май може да се каже за (почти) всички филми на Ал Пачино в последните има/няма десетина години. Той (сигурно) продължава да е добър, ала или сам захваща, или попада на проекти, които (въобще) не се превръщат в хитови филми и боксофис-трепачи. И докато чакаме „The Irishman” на Мартин Скорсезе, може да хвърлим поглед към поредния крими-екшън „Hangman” на Джони Мартин, в който мистър Пачино си партнира с Карл Ърбан и Британи Сноу.

https://www.youtube.com/watch?v=nUyKrDcjHdw

Споменали сме филма преди почти година само с най-общи детайли, свързани с историята и героите. Пачино е в ролята на следовател, който не е ясно ще успее ли да се пенсионира или съдбата така го е обвързала със заплетените случаи, които разследва, че го държи здраво в психотрилър-примка. Ърбън го играе опитен профайлър с намек за трагично минало. Двамата нямат друг избор, освен да обединят силите си в преследването на опасен психопат, който тероризира цял град, а убийствата му са вдъхновени от детската игра Бесеница.

Със сигурност в „Hangman” могат да се открият елементи от познати трилър-криминални истории – като се започне от „Седем” и приключим с „Mindhunter”,  а в добавка продуцентската компания Patriot Pictures акцентира върху факта, че филмът ще наподобява и „Paranormal Activity”. Макар да има изгледи с очаквания „неподозиран” обрат „Hangman” да се превърне в тотален жанров коктейл, ние не губим надежда цялостното усещане да е различно от трейлъра, който навява мисъл за сериозно средняшко приключение, а в него и Пачино, и Ърбан са си направо… похабени.

Hangman - Ал Пачино

Все още няма никаква вест за премиерна дата на „Hangman”, но след като е индикирана пострпродукция – дначе вече творците са на финалната права. Само дето у нас сигурно ще бъде продаден директно в телевизионните пакети, не в киносалоните (както се случи например с „The Humbling” на Бари Левинсън). Да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments