Мислите си, че сте видели вече всичко? Добре, а обърнахте ли внимание на дебютиралия преди няколко седмици трейлъра на един нов филм с участието на култовата фигура на 70-тарското диско и 90-тарските провокации – Джон Траволта? Още от 2011 година той си мечтае да влезе в ролята на прочутия шеф на мафията в Ню Йорк Джон Готи, а подготвяният филм престоя значително време в „ада” на продукциите в развитие, докато (най-вероятно) звездата не каза „стига!” и нещата са се спретнали със скоростта на светлината.

Режисьор на „Gotti” е Кевин Конъли, а бихте се сетили кое е това момче само ако сте гледали „Антураж” – той е точно това, един от юнаците в „антуража”. При положение, че около този проект „обикаляха” Ник Касаветис и Бари Левинсън, както и актьори като Ал Пачино, Бен Фостър, Джеймс Франко и кой ли още не, резултатът изглежда леко обидно, но Lionsgate Premiere (специалното филмово подразделение за нискобюджетни филми) са решли все пак да го пуснат в ограничен кинопоказ и по алтернативни канали на разпространение. Вижте за какво става дума.

https://www.youtube.com/watch?v=yNaLblrdflU

Че Джон Траволта има чаровна усмивка – това никой не го отрича! Обаче в момента, в който се опита заплашително да стисне устни в специалната, (според него) мафиотска гримаса – заприличва на маймунско дупе. Съзнаваме, че подобно определение е най-малкото неуважително, ама някой трябваше да му каже или най-малкото да му тикне огледало пред лицето по време на снимките, че да се стресне и стегне малко. Ако контекстът е гротесково-ироничен – тогава нещата са съвсем различни, но се опасяваме, че мистър Траволта толкова си вярва, че се е опитал да „направи” прочутия мафиот съвсем първосигнално и се  е получило нещо… доста нелепо.

Не обичаме да съдим за филм по трейлър, но в този случай (особено със стоп-кадрите при стрелбите!) „показното” в стил лоша имитация на 80-те никак не ни допада. Освен това видеото е от „бъбривите” – след като видяхме един куп ключови моменти, какво точно е останало за самия филм?

Криминалната драма, написана от Лео Роси и Лем Добс, проследява живота на прочутия шеф на „подземния свят” в Ню Йорк Джон Готи. Действието се развива в продължение на три десетилетия и достига до наследяването на фамилията от Джон Готи Джуниър (Спенсър Лофранко), като във фокуса на историята е бурния живот на бащата, който заедно със съпругата си (Кели Престън) се опитва да запази целостта и силата на фамилията, въпреки трагедиите и многобройните присъди… Във филма участват още Стейси Кич, Пруит Тейлър Винс и др.

Gotti

Gotti” ще бъде пуснат на екран в определени киносалони и в платформите за VOD на 15 декември 2017. Да видим какъв интерес ще предизвика мафиотстването на Траволта…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *