Колко bright ще е „Bright”?
Колко bright ще е „Bright”?

От доста отдавна (ако трябва да сме конкретни, от Comic-Con трейлъра в края на юли) от не сме чували и виждали нищо от оригиналната и амбициозна продукция на Netflix „Bright”, която съчетава в себе си елементи на полицейска драма, екшън и фентъзи. След седмица обаче предстои дебютът на нов пълен трейлър и от маркетинг отдела на стрийминг гиганта са решили да ни подгреят с едно видео зад кулисите, което се фокусира върху главните герои Дерил Уорд и Ник Джакоби, изпълнявани от Уил Смит и Джоел Еджъртън.

Bright” е дело на режисьора Дейвид Ейър и сценариста Макс Ландис, разказва за алтернативен свят, в който хората живеят наравно с феи, елфи и орки. В центъра на историята са двама полицаи – Уорд (Смит), който е човек и Джакоби (Еджъртън), който е орк (първият допуснат в полицейските сили, като част от програма за по-голямо разнообразие в силите за сигурност). Те поемат на рутинен патрул, който ще промени света им из основи. Борейки се с множеството си различия и купища злодеи, двамата трябва да работят заедно, за да защитят млад женски елф и да открият и опазят забравена реликва, която в грешните ръце може да унищожи всичко.

Както няколко пъти сме споменавали, това, което най-много ни притеснява в „Bright”, са болезнено елементарните метафори и коментари върху темата за расизма в службите за сигурност и в обществото като цяло. Някак прекалено очевидно е, а ние си падаме по по-„subtle” неща. Чак някой се чувства длъжен да ни го обяснява, все едно бихме могли да пропуснем удар в лицето ни. Но ще видим, може да има достатъчно guilty pleasure моменти, които да компенсират и да се позабавляваме.

Режисьор на „Bright” е Дейвид Ейър („End of Watch”, „Ярост”, „Саботаж”, „Отряд самоубийци”), по сценарий на Макс Ландис („Хроники”, „Виктор Франкенщайн”). В ролите са Уил Смит, Джоел Еджъртън, Нуми Рапас, Едгар Рамирес, Айк Баринхолц, Джей Ернандес, Брад Уилям Хенке, Кенет Чой и други.

Премиерата е на 22 декември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *