Адам Драйвър
Адам Драйвър

Отдавна не сме споменавали Спайк Лий, но всъщност сега актуалният повод е новия му проект с провокативното заглавие „Black Klansman” – това е трилър, по който той работи, продуценти са Monkeypaw Productions, QC Entertainment и Blumhouse, а разпространението е осигурено от Focus Features. Новината в случая е фактът, че Адам Драйвър ще се включи в актьорския екип на филма.

Историята в „Black Klansman” проследява афро-американец детектив от Колорадо на име Рон Сталуърт, който през 1978 година се вмъква под прикритие в местната Ку Клукс Клан организация – по телефона се представя за искрен последовател на идеята, че бялата раса превъзхожда всички останали, а когато се налага да се „появи” лично някъде – изпраща вместо себе си човек с подходящ цвят на кожата. Нещата му се подреждат толкова добре, че дори става ръководител на организацията и успявяа да саботира дейността й отвътре! Тази роля е поверена на Джон Дейвид Уошингтън (син на Дензъл), а Адам Драйвър ще поеме образа на Флип – „полицай под прикритие от еврейски произход, който е най-доброто ченге в Колорадо Спрингс – бързо схваща и има сериозен опит зад гърба си. Сред колегите си е известен като перфекционист и тотален критикар към чуждите грешки, анти-социален тип, който е смел и отдаден на службата”. Най-вероятно именно той ще влезе в ролята на „бялото лице” на главния герой, когато е нужно да се представя „лично” пред другите местни членове на Ку Клукс Клан… С роля във филма вероятно ще участва и Лаура Хариър („Spider-Man: Homecoming”).

Black Klansman” е изграден по мемоарите на Сталуърт – книга със същото заглавие, която излиза през 2014 година, а адаптирането й в сценарий е дело на Чарли Уочтъл и Дейвид Рабиновиц, с участието на Спайк Лий и Кевин Уилмънт. Лий се намесва навсякъде – и в продуцирането на проекта, като тези отговорности ще сподели с Джордан Пийли (Monkeypaw), с когото работят по „Black Klansman” вече повече от две години; други участници в продуцентския отбор са Шон МакКитрик, Шон Редик, Реймънд Мансфийлд (за QC) и Джейсън Блум (за Blumhouse).

Адам Драйвър вече натрупа сериозен опит във филми на едни от най-великите съвременни режисьори – Мартин Скорсезе, Стивън Спилбърг, Тери Гилиъм, братя Коен, Джим Джармуш, Клинт Истууд, Стивън Содърбърг – и ще ни бъде много интересно да го видим как ще действа под режисурата на Спайк Лий. Любопитно ни е и сравнението между баща и син Уошингтън, но все още има доста време и работа по този проект. С надеждата да го видим готов преди края на 2018, обещаваме, че ще ъпдействаме своевременно информацията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments