Трета година подред Форбс обявяват резултати – и Дженифър Лорънс за трети път излиза начело на списъка като най-високо платена актриса в света. От септември 2016 има връзка с Дарън Аронофски, с когото се запознават по време на снимките на „Mother!” След премиерата на филма във Венеция, Торонто, а после и с тръгването му през тази седмица на голям екран в десетки страни от целия свят, Лорънс е буквално в устата на всички. Не сме се „добрали” още до съвместната им творба с Аронофски, но от всичко, видяно до момента, сме със… специални очаквания. Макар Доналд Съдърланд да твърди, че тя е изключителна актриса, впечатленията ни за Лорънс е за дисциплиниран изпълнител, който действа според инструкциите на режисьорите – и резултатът е много добър, that’s it!

Сега е най-логичният момент да бъде пуснат първият трейлър на неин нов проект с режисьор, с когото добре се познават от времето на „Игрите на глада” – Франсис Лоурънс. Бъдещият филм носи името „Red Sparrow” и вече са готови с първи трейлър.

Очевидно е шпионски трилър и очевидно става въпрос за сериозно тренирани, безскрупулни красавици, които могат да изпълняват всякакви поръчки. А след като и Шарлот Рамплинг и Джеръми Айрънс участват в тази специфична „агентурна” история, склонни сме да погледнем с по-благосклонно око на филма. Преди доста години самият Аронофски е имал желание да работи върху тази идея, но 20th Century Fox в момента очевидно искат да заложат на сигурното (заслужено или не, Лорънс се превърна в звезда, която всеки иска да види) и „управляемото” (защото Лорънс е далеч по-„послушен” режисьор). Ето какво гласи и официалният синопсис:

Доминика Егорова е много неща. Съвестна дъщеря, която е решена да закриля майка си на всяка цена. Прима-балерина, чиято свирепа ожесточеност е тласнала тялото и ума й чак до абсолютните граници, отвъд които дебне лудостта.Майстор в съблазняването и в манипулативните схватки – очи в очи! Когато тя претърпява контузия, която слага край на кариерата й, Доминика и майка й ги очаква мрачно и несигурно бъдеще. Именно тогава, притисната от обстоятелствата, тя става най-новото попълнение в „Училището на врабците” – тайна шпионска организация, в която се тренират изключителни млади хора като нея, за да използват телата и умовете си като оръжия. След перверзен и доста садистичен тренировъчен процес, тя се оказва най-опасното „Врабче”, създадено от програмата. За Доминика е нужно да помири своята същност със съзнанието каква сила притежава в момента – животът й вече съвсем не е същият и всички, на които държи, вече са изложени на сериозен риск, включително и агентът на ЦРУ, който се опитва да я убеди, че той е единственият човек, на когото тя може да гласува доверие…

В Red Sparrow” участват още Джоел Еджъртън, Матиас Схонартс, Шарлот Рамплинг, Мери-Луиз Паркър и Джеръми Айрънс. Сценарият е написан от Ерик Уорън Сингър и Джъстин Хейт, като в основата му е едноименния роман на Джейсън Матюс. Макар подобен тизър-трейлър да не съдържа достатъчно информация за сюжетни детайли, които биха били любопитни като „кукичка” за вниманието на зрителите, ще кажем, че сме заинтригувани. Най-малкото заради разнообразните техники за убиване… Филмът се очаква да се появи на кино на 2 март 2018. Да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ако бяха заместили Лоурънс със Скарлет Йохансон и щяхме (най-после) да видим филм за Черната Вдовица. Историята е почти 1:1.