Историите съществуват, за да бъдат разказвани. Точно това прави сценаристът-режисьор Ноа Баумбах от самото начало – от дебюта „Kicking and Screaming” преди 22 години до най-новата му история за човешки взаимоотношения, за характери, за конфузни и чаровни ситуации, в които изпадаме всички и може би затова често припознаваме себе си в неговите герои. Очакваме „The Meyerowitz Stories (New and Selected)” с усещането за предизвикателство – много харесваме филмите на Баумбах, но същевременно изпитваме леки опасения, свързани с двама от актьорите в главните роли.

Единият е Адам Сандлър, който е доказал отдавна, че може да бъде забележителен актьор (когато е под адекватно режисьорско „наблюдение” и да, за Пол Томас Андерсън става дума!) и се надяваме в случая да прояви уменията си; а другият е Бен Стилър – един съвестен и изключително работлив (почти) ветеран в професията (вече 30 години е на екран), който обаче не ни е радвал искрено в роля… нямаме спомен откога (всъщност се сетихме за лъва Алекс от филмите „Мадагаскар” и за „Тропическа буря”, която е вече на почти 10 години). Разбира се, може да се разчита на добрата му работа при Баумбах в „Greenberg” и „While We’re Young”, но след „Зулендър”-изцепките скепсисът ни е неизбежен. Вижте Сандлър и Стилър в ролите на двамата братя Майеровиц.

Едно нещо е сигурно така, както сме убедени, че ще има Коледа и тази година – присъствието на Дъстин Хофман е в състояние да спаси (почти) всеки филм. Както и да изиграят ролите си останалите, старият, опитен майстор е там и гарантира присъствие пред камерата, което не може да се сравни с ничие друго. Той е в ролята на главата на семейството, чиито истории е решил да разкаже сценаристът-режисьор – емоционална и забавна картина на поколенията, в която двама братя и една сестра (в ролята е Елизабет Марвъл) се опитват да се измъкнат от сянката, която техният властен баща хвърля върху живота им.

MEYEROWITZ_STORIES_Vertical_Couple_RGB MEYEROWITZ_STORIES_Vertical-ADAM_RGB MEYEROWITZ_STORIES_Vertical-BEN_RGB MEYEROWITZ_STORIES_WIP_Vertical-MAIN_RGB

В „The Meyerowitz Stories (New and Selected)” ще видим още Грейс ван Патън, Адам Драйвър, Ребека Милър, великолепната Ема Томпсън и др. Филмът дебютира на фестивала в Кан през май, а премиерата му на територията на Северна Америка предстои в програмата на Нюйоркския филмов фестивал. Най-новата творба на Баумбах ще тръгне на кино в ограничено разпространение от 13 октомври 2017, а също ще може да бъде открита и в платформата Netfix. Enjoy!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *