Дени Вилньов продължава да ни поднася подаръци преди началото на октомври – второто от трите обещани късометражни „въведения” в света на „Blade Runner 2049” вече е в мрежата. Този път главната роля е поверена на „Сапьора”, изигран от Дейв Батиста, а събитията се развиват само година преди очаквания с нетъпрение филм. Отново под режисурата на сина на Ридли – Люк Скот, този кратък сюжет споделя важни детайли от историята на привидно спокойния, миловиден гигант. Признаваме си – не сме подозирали, че този бивш майстор-кечист притежава подобен сериозен потенциал, демонстрирайки нюансирани и силни емоционални състояния. Но както винаги – прибързваме, вижте втория късометражен „филм преди филма” за света на „Blade Runner 2049”, разпространен от Apple чрез iTunes Trailers:

Ясно е, че именно филмчето за „Сапьора” се нарича „Nowhere to Run” – героят прави сериозен опит да забрави миналото си, а то го преследва неотклонно. Отношението му към околните – независимо дали случайно срещнати очевидни кретеноиди, или същества, за които милее, е супер показателно за характера на героя. Много ни изкефи как му „падна пердето” и натръшка всички нахалници, които посягат на беззащитни хора! Самият той очевидно се ужаси от реакцията си и побърза да изчезне от тъмния ъгъл на потайната, космополитно претъпкана уличка, нейде в утробата на постапокалиптичния Лос Анджелис.

Моментът с важния детайл в случая, освен разкриване на „нежната душа” на героя, е свидетелството за желанието му да си изкарва по някакъв (очевидно – не много легален) начин прехраната в настоящето и уликата, която неволно оставя след себе си, удобно намерена от копой, който знае да си отваря очите на четири… Атмосферата е пре-крас-на – все едно сме се върнали във времето, още един жесток реверанс на Роджър Дийкинс и Вилньов към всичко, познато от класиката на Ридли Скот! А ако случайно сте пропуснали да видите колко добър ще бъде Джарет Лето в своята роля – може да хвърлите поглед на първия късометражен филм-въведение в новата епоха на „Blade Runner”.

И за да бъде „потапянето” пълно, предлагаме ви да видите как IMAX са се подготвили за „Blade Runner 2049”.

https://www.youtube.com/watch?v=ZA8udECr0oQ

Междувременно стана ясно, че както лееекинко Ханс Цимър и Бенджамин Уолфишзастъпиха” композиторските ангажименти, уж да съдействат на Йохан Йохансон в работата по музиката, при подготовката на надписите на филмовия екип неговото име вече не присъства. Представителят на композитора е потвърдил, че във финалната версия на филма няма да присъства негова музика – което е тъжно, най-малкото поради (неизбежните) очаквания към често конвейрния Цимър. Съзнаваме, че подобно определение може и да прозвучи обидно, най-малкото за феновете му, но това не значи, че го смятаме за неталантлив композитор – просто не си представяхме негови ноти да съпътстват визията на Вилньов и Дийкън. В Уолфиш ни е надеждата…

Трийсет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните трийсет години…

blade-runner-2049-poster-1 blade-runner-2049-poster-2 blade-runner-2049-poster-3 blade-runner-2049-poster-4 blade-runner-2049-poster-5

Режисьор на „Blade Runner 2049” е Дени Вилньов, сценарият е на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). С роли във филма ще видим Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Силвия Хукс, Баркхад Абди, Карла Жури, Макензи Дейвис, Джарет Лето и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. КАК ТАКА ЩЕ ОТРЕЖЕТЕ МУЗИКАТА НА ЙОХАНСОН БЕ ШИБАНИ КОРПОРАТИВНИ ГАЛФОНИ?????

  1. Много слаб ход, да. Като с JJ и Eпизод 9.

 2. Сещам се за извънземната работа на Йохансон по Arrival и тия направо са за бесене!!!!

 3. много жалко наистина, йохансон е в творчески и кариерен възход, за разлика от цимър, който не отказва проект.

  иначе клипът е доста по-як от предишния

 4. П.С. Само аз ли забелязах, че филма няма разпространение за България?

  1. Е то ясно за датата, но не видях никаква информация за предстояща премиера нито в Кино Арена нито в Синемасити, явно разпространителите нещо се мотат.

 5. За разлика от предния клип, за който писах доста негативен коментар тук, този направо ми хареса. Има грапавини, но като атмосфера и тон е страхотно и смятам много по-точно. Бързо се потопих. Батиста е… ПРЕВЪЗХОДЕН!