Един от най-отлаганите филми от последните години със сигурност е „Tulip Fever” на Джъстин Чадуик („Mandela: Long Walk to Freedom”, „The Other Boleyn Girl”). Предвид страхотния актьорски състав, в който влизат Алисия ВикандерКристоф Валц и Дейн Дехаан, както и успеха на едноименния роман на Дебора Могак, който излезе съвсем скоро и на български, направо не е за вярване, че чакаме филма две години. Последно стана ясно, че от The Weinstein Company са преработили заснетия през 2014 материал и най-вероятно са вкарали повече голи сцени, както ще се убедите от последния трейлър и клипове.

Припомняме ви за какво иде реч:

Tulip Fever” е създаден по едноименния роман на Дебора Могак. Историята ни отвежда в Амстердам, Холандия през XVII век по време на прочутата „мания по лалетата” (първият регистриран икономически балон в историята). В центъра на историята е млада жена на име София (Алисия Викандер), която се влюбва в художника Ян (Дейн Дехаан), нает от богатия ѝ, доста по-възрастен от нея съпруг Корнилиъс (Кристоф Валц), за да нарисува общия им портрет. София и Ян измислят план да избягат заедно, но това може да коства не само положението, но и живота им.

Вижте новите рекламни материали:

Някои не особено умерени феминистки са недоволни, че от компанията продават филма с женски гърди, но ние нито се оплакваме, нито виждаме особен проблем, предвид тематиката на историята. Повтаряме, че нямаме търпение да видим какво се е получило и се надяваме да не са развалили работата на Том Стопард, който е работил по адаптирането на сценария.

https://vimeo.com/231861205

https://vimeo.com/231861011

https://vimeo.com/231860847

Режисьор на „Треска за лалета” („Tulip Fever”) е Джъстин Чадуик („Mandela: Long Walk to Freedom”, „The Other Boleyn Girl”), а сценарият е дело на Том Стопард по едноименния роман на Дебора Могак. В ролите са Алисия Викандер, Кристоф Валц, Дейн Дехаан, Джуди Денч, Джак О’Конъл, Холидей Грейнджър, Зак Галифанакис, Матю Морисън, Дъглас Ходж, Джоана Сканлан, Кевин МакКид, Том Холандер, Кара Делевин и други.

Премиерата за България е 28 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *