Мъже в черно

Мъже в черно” е прекалено успешен франчайз (световните му приходи са над милиард и половина), за да седи дълго време без да бъде „цоцан”, и не можем да кажем, че в това отношение Sony стоят със скръстени ръце. Извън задължителните (особено за днешно време) разговори в посока телевизионен сериал, в името на парите на мъдрите глави в студиото им идват дори хрумки като споделена вселена с „Внедрени в час” – wtf идея, която беше доста близо до осъществяване, но засега остава на заден план (вместо да бъде  убита в зародиш, както би било хуманно за публиката).

Така стигаме до днешната новина, разпространена от Deadline, че вместо „кросоувър”, Sony ще правят „spin-off ”. Те са запазили датата 17 май 2019 за премиерата на все още неозаглавен филм от вселената на „Мъже в черно”, който ще бъде извън установената линия от трилогията с Уил Смит и Томи Лий Джоунс.

Със сценария са се нагърбили Мат Холоуей и Арт Маркъм, познати с приличния  „Железният човек” и трагичния „Трансформърс: Последният рицар”, и според информацията става дума за “съвременен сай-фай филм” с нови, облечени в черно герои от секретната организация, натоварена със задачата да пази Земята от боклука на вселената, които преследват злодеи в мащаб, доста по-голям от този в предишните части от поредицата.

Ето какво споделя за сценария продуцентът Уолтър Ф. Паркс:

Толкова е рядко да достигнеш до края на сценарий и да знаеш, че държиш филм в ръцете си, но Арт и Мат са написали spinoff, който е верен на същността на MIB и в същото време разширява франчайза по нов и свеж начин.

Дето се вика, има си хас, да не е чудесен сценарият, но хайде, няма да хейтим. Да приемем, че наистина са се справили хората и ни очаква добър филм. Преди да се стигне дотам обаче, първо трябва да се намери режисьор, а такъв все още се търси. Също така, трябва да се намерят и достойни заместители на Уил Смит и Томи Лий Джоунс. Ще следим как ще се развият тези две не особено леки задачи и ще ви информираме своевременно.

Още веднъж, новият „Мъже в черно” се очаква на 17 май 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Поредния боксофис провал за Сони с поредния изтупан от нафталина и напарфюмиран франчайз. Нека позная – главните герои ще са жени, поне едната ще е черна, другата лесбийка, третата азиатка или южноамериканка и ще пропагандира истеричен и нелеп third wave феминизъм…

    1. Що ли имам чувството, че си прав