Около Кан и сериозното присъствие на Никол Кидман на тазгодишното издание на най-авторитетния и престижен кинофестивал в света обърнахме внимание на най-новия филм на Джон Камерън Мичъл („Заешка дупка”) – „How to Talk to Girls at Parties”. В него главната роля е отредена на все по-привлекателната Ел Фанинг – всичко, от което се нуждае младата актриса, е правилни насоки от страна на съответния режисьор, за да разкрие потенциала, с който разполага.

В основата на тази шеметна, пънкарска история е разказ на Нийл Геймън от 2006 година, а в актьорския екип, освен Фанинг и Кидман (с прическа като краля на гоблините Джарет на Дейвид Боуи), участват още Алекс Шарп, Рут Уилсън и др. Първите тийзър-елементи за сглобяване на общата картина бяха подадени в Instagram-профилите на режисьора, автора и самата Фанинг, а ето че сега в океана от информация в мрежата уловихме и един трейлър, предназначен за японския екран.

Очевидно филмът на Камерън Мичъл е замислен като поклон към „The Man Who Fell to Earth” – да не забравяме, че Фанинг е в ролята на прекрасно извънземно „девойче”, изпратено на нашата планета с експериментална цел, а междувременно попада на наивен, чистосърдечен млад ентусиаст, който си пада по пънка и глем-рока – и се влюбва в него.

Какво количество са извънземните „агенти”, как ще си поделят Лондон и музикалната сцена на зони на влияние, дали силата на младата любов ще победи – това са все въпроси, чиито отговори надали ще открием лично, защото малко е вероятно филм като „How to Talk to Girls at Parties” да се появи на екран у нас. Още повече след не много ласкавите ревюта, написани след премиерата в Кан. Все пак този трейлър създава впечатление за шантаво, лудешко препускане към времето, когато се ражда пънк-културата – за момента този факт ни е достатъчен като обещание за забава, с леки нотки на носталгия. Ето как изглежда и психеделично-любовния, но безкрайно скучен постер на филма.

How-to-Talk-to-Girls-at-Parties-1-620x919

И след като пропуснахме Кан и Карлови Вари, както и един фестивал в Италия, където филмът беше показан до момента, може би е време да планираме пътешествие до Токио през декември – филмът ще излезе на екран в Япония. За Щатите отговарят А24, които явно са се разколебали от липсата на супер-възторжен фестивален прием – и са отложили премиерата на филма за 2018 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *