Сигурно може да се организира така информационния поток до декември, че всеки ден да има по нещо ново от вселената на Star Wars: предстоящ епизод, „спин-оф” разклонения, игри, анимации, you name it! Ясно е, че винаги сме били огромни фенове, но далеч не се впечатляваме от всяка нова лего-играчка, за да й посветим новина, нито пък обръщаме сериозно внимание на туитовете на Рон Хауърд, с които има желание да убеди целия свят колко е прекрасна атмосферата в подготвяния, неозаглавен филм за младия Хан Соло. Обаче има няколко неща, които пропуснахме да вмъкнем в последната голяма новина по темата и те отново са свързани с детайли, които могат да бъдат намерени в изданието на EW, посветено на „Star Wars: Последните джедаи”.

Със смъртта на любимия ни Хан Соло в предишния епизод остава една особена празнота, за която сме сигурни, че никакви еквилибристики с героите не могат да я запълнят. Но в Епизод осем ще се появи героят на Бенисио дел Торо, наречен DJ, и той – подобно на контрабандиста Соло, няма да бъде нито злодей, нито от героичните персонажи. И точно като легендарният контрабандист, управляващ „Хилядолетния сокол”, DJ се грижи най-вече за себе си. Все още няма официална негова снимка от филма, като единственият кадър, който може да бъде открит, е дело на изключителната майсторка Ани Лейбовиц от снимките за Vanity Fair. DJ се присъединява към Фин и Роуз (Кели Мари Тран), които имат мисия в хазартния град Canto Bight, без да сме наясно все още какво точно е участието му в „заверата”. Ето какво споделя Джон Бойега за героя на Дел Торо:

„Необходим ни е хакер, виртуозен разбивач на кодове, а той се оказва най-добрият в цялата галактика. За съжаление той се интересува само от парите и гледа собствения си интерес; не се бие на ничия страна, а се опитва да извлече изгода от враждуващите страни – Първият ред и Съпротивата се бомбардират взаимно, а той би преминал от едните към другите, ако това ще му донесе печалба. Не е човек, на когото би искал да се довериш…”

star-wars-the-last-jedi-benicio-del-toro-social

Сред важните въпроси в „Star Wars: Силата се пробужда”, който все още стои без отговор, е всъщност кои са родителите на Рей. Всякакви спекулации се въртят в мрежата, като сред най-популярните е директната връзка между нея и Люк Скайуокър. Със сигурност яснотата по този въпрос би помогнала за допълване на образа на Рей, но според Дейзи Ридли съдбата на нейната героиня не се определя от семейството й, а от нея самата и от нещата, които са предвидени да се случат в бъдеще – пътят на Рей не зависи от връзката й с миналото. Ето какво споделя актрисата пред EW:

„Има възможност историята на Рей да промени представите й за света, или поне да й даде шанс спокойно да подължи напред. Но е важно това, което предстои; каквито и да са способностите, които тя притежава – те са нейни. Именно затова мисля, че знанието за миналото и произхода й са по-маловажни, въпреки очакванията на Рей. Пък и нищо не е само черно и само бяло – винаги има възможност лошите хора да вземат правилни решения и обратното – добрите за сгрешат. И това може да няма нищо общо с родителите ти или пък да зависи изцяло от това кои са майка ти и баща ти.”

Естествено, че няма да се изпусне да каже нищо конкретно! Всеки в екипите на „Star Wars” минава на специални тренировки, може би и през средновековни мъчения и психотестове, за да бъдат обучени как (все пак) да дават отговори, които да не съдържат конкретна информация и да държат в напрежение фенове и луди глави по целия свят. Един от колегите ни отвъд Океана дори предполага, че таткото на Рей е именно героя на Бенисио дел Торо – готино, не мислите ли?!

last-jedi-1200x520

Принцеса Лея Органа завинаги ще остане като специален спомен в историята на познатата ни и така обичана далечна галактика… Знаем, че последната й поява предстои в „Star Wars: Последните джедаи” („Star Wars: The Last Jedi”) (говори се за пренаписване на Епизод IX, така че да няма неочаквани CGI-образи) и един от героите на сагата ще бъде особено повлиян от нейното присъствие. В последните страници на EW присъстват детайли за специалните отношения между Лея и По Дамерон като неин довереник, които заедно правят всичко възможно Съпротивата да не се разпадне… Ето какво казва Оскар Айзък за героя си:

„В известен смисъл По е нещо като доведен син на Лея. Но освен това си мисля, че тя вижда в него потенциал за наистина велик лидер на Съпротивата, а може би и нещо повече. Развитието е осезаемо – По се превръща от героичен войник в опитен водач, който успява да си представи цялостната картина на конфликта, за прозре отвъд една спечелена или изгубена битка, и да се посвете на работата за бъдещето на галактиката. Мисля, че Лея осъзнава прекрасно, че няма да бъде вечно на поста си, и с твърда, грижовна ръка иска да подтикне По да бъде нещо повече от готиния пилот, да укроти неговите героични изблици с мъдрост и яснота на погледа, отправен към бъдещето.”

На всички ще липсва неповторимата Кари Фишър, но Айзък споделя, че по време на работата с нея на терен са се сближили – и ще пази прекрасни спомени от дните, прекарани заедно.

„Едно от най-любимите ми неща на снимачната площадка беше, когато Кари започваше да пее някоя от старите песни. Когато се случеше това, аз неизбежно я канех на танц – и се понасяхме с валсова стъпка, независимо от това дали снимаме върху палубата на звезден кораб, дали сме в бунтовническата база или на някоя планета – тя пееше и двамата танцувахме. Като се замисля сега за това – изглежда толкова сюрреалистично и красиво в спомените… И нейното хапливо, прекрасно, шантаво чувство за хумор, неизтощимата й енергия, деликатността и грацията, които притежаваше – много ми липсва…”

 

last-jedi-2-1200x520

За да не стане прекомерно дълга тази новина, съвсем накратко ще споменем още няколко детайла:

– Режисьорът Райън Джонсън споделя, че в „Star Wars: Последните джедаи” отново ще участва Маз Каната, но ролята й ще бъде сравнително малка – дори сравнено с появата й в „Силата се пробужда”. Логично е, но не заради мнението на част от публиката, които не харесаха „заместването” на Йода с нейния образ, а по-скоро заради голямото количество нови герои, които неизбежно имат нужда от екранно време – като DJ на Бенисио дел Торо, адмиралската роля на Лора Дърн, както и завръщането на Люк Скайуокър.

– Отново във въпросното издание на Entertainment Weekly сценаристът-режисьор Райън Джонсън коментира трансформацията на Бен Соло в Кайло Рен като нагледен пример за „изпълненият с препятствия път към израстването”, което е доста меко изказване за въплъщението на Тъмната страна, в което се е превърнал сприхавото джедайче, изиграно от Адам Драйвър. Тепърва ще бъдем свидетели на отзвука от поражението, което Кайло Рен преживява в края на Епизод VII и още повече – на убийството, с което слага край на живота на собствения си баща. Действията на Кайло Рен ще резонират във всичко, което предстои да се случи в „Star Wars: Последните джедаи”.

– За радост на всички, на които много допадна героинята на Гуендолин Кристи, Капитан Фазма ще бъде „извадена от контейнерите за боклук” и режисьорът на Епизод VIII обещава тя да има много по-сериозна роля в предстоящия филм. Героинята изглежда страхотно и е време да я видим в истинско действие!

General-Hux-Kylo-Ren-and-Captain-Phasma-in-Star-Wars-The-Last-Jedi

Повече подробности за „Междузвездни войни: Последните джедаи” както и за останалите филми от вселената, може да откриете в новините ни до момента.

Режисьор на „Междузвездни войни: Последните джедаи” („Star Wars: The Last Jedi”) е Райън Джонсън, а в ролите са Дейзи Ридли, Джон Бойега, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Марк Хамил, Кари Фишър, Лупита Нионг’о, Донал Глийсън, Антъни Даниълс, Гуендолин Кристи, Анди Съркис, Бенисио дел Торо, Лора Дърн, Кели Мари Тран и други.

Премиерата е 15 декември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *