Време е да се върнем в XX век заради един филм, който ни връща в X век – „13-ят войн“ на Джон МакТиърнън е нещо като викингска версия на неговия „Хищникът“ и разказва за група бойци в смъртоносен конфликт с примитивно, но дяволски агресивно племе, вилнеещо из далечния и средновековен европейски север. Много кал, кръв и насилие съпровождат наратива на продукцията, а също и peдица производствени проблеми, свързани както с бюджета, така и с творческите разногласия между режисьора, продуцентите и самия Майкъл Крайтън, по чиято книга е написан сценарият.

За всичко това, а и за още какво ли не си говорим в Inglourious Kunts – епизодът е част от трафиково недооценената рубрика „2 Kunts 1 Couch“, а дискусията е между Мартин „Циничния Елф“ Ангелов и Благой Д. Иванов, които повече са на едно мнение, отколкото първоначално бяха предвидили, може би поради активната химия помежду им, която ги сближава ефирно тъй както би сближила един арабин от Багдад и един кореняк европеец.

Enough talk, хайде на лов за неандерталци:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Филма си остана пълен провал и то именно поради грандоманските намерения на самия Крайтън да „олекоти“ визията и сюжета с неговото презаснемане. Крайтън като писател бе уникален, но никога не трябваше да му дават да режисира. Джон МакТиърнън е железен режисьор и неговата визия е била доста по-мрачна, но това е поредния пример за грешно вмешателство в продукция и провалянето й.

    1. Друго си е Пришълеца:Завет,викаш??

    2. Ахахахахаха 😀 Tихо, че таман (за кой ли път) се беше уж отказал да пише тук, идиотът му с идиот, слабоумен и лишен от гръбнак 🙂

  2. За пръв и единствен път ще се съглася със Сатъра. Филмът е адски ташак и тотален фейл. Книгата е в пъти, ама в пъти по-добра.