Доста се забавихме с тази новина, но важното е, че все пак стига ме до нея. Както вероятно знаете (погрижили сме се да ви информираме), този октомври, близо 30 години след своя филмов дебют, обладаната от психопата Чарлс Лий Рей, иконична червенокоса кукла убиец Чъки (озвучена от Брад Дуриф) се завръща за седми път в „Cult of Chucky”. Филмът е пряко продължение на „Curse of Chucky“, който успешно възкреси поредицата „Детска игра“ и я върна отново в реалите на хоръра, след кратка забежка в комедията.

Припомняме, че на режисьорския стол за трети преден път (след „Seed of Chucky” и „Curse of Chucky“) сяда създателят на франчайза (и сценарист на всички филми до момента) Дон Мансини, а продуцент е ветеранът Дейвид Кършнър. В ролите се завръщат доста от титулярите на франчайза, начело с Брад Дуриф като Чъки, Дженифър Тили като Тифани, (убийствената изгора на Чъки от „Bride of Chucky” насам), Алекс Винсент като Анди Баркли, вече порасналият противник на Чъки от оригиналния „Детска игра”, и Фиона Дуриф (дъщерята на Брад Дуриф), като Ника Пиърс – една от оцелелите от „Curse of Chucky“.

Вижте първите два трейлъра на филма (единия от които e нецензуриран), а повече подробности за сюжета (не че рекламите не са достатъчно ясни), може да откриете в официалния синопсис. .

Честно казано, изглежда ни изненадващо добре. В смисъл, не е чак толкова евтино, колкото може да си помисли човек, като чуе, че става дума за седма част на 30-годишен хорър франчайз, която, на всичкото отгоре, излиза директно на видео, и най-вероятно, като любители на подобен род филми, бихме хвърлили едно око на „Cult of Chucky”, дори и да не бяхме фенове на поредицата. Ето го и споменатия официален синопсис.

Cult of Chucky” се фокусира върху Ника Пиърс (Дуриф), която от четири години е затворена в психиатрична болница за криминално проявени, убедена, че тя, а не Чъки, е убила цялото си семейство. Но когато, за да разнообрази груповите сеанси, нейният лекар представя ново терапевтично „средство” – добре познатата ни „Good Guy” кукла с невинно усмихнато личице – болничното заведение е поразено от поредица зловещи убийства и постепенно Ника започва да допуска мисълта, че въпреки всичко, тя не е луда. Анди Баркли (Винсънт) се опитва да помогне на Ника, но за да я спаси, първо трябва да се пребори с годеницата на Чъки Тифани (Тили), която ще направи всичко, независимо колко извратено и смъртоносно, за да помогне на възлюбената си дяволска кукла.

За финал вижте и официалната Blu-ray обложка на филма.

cult-of-chucky-br-cover

Режисьор и сценарист на „Cult of Chucky” е Дон Мансини ( „Seed of Chucky” и „Curse of Chucky“). Продуцент е Дейвид Кършнър. В ролите са Брад Дуриф, Дженифър Тили, Алекс Винсент , Фиона Дуриф, Майкъл Терио, Елизабет Росен, Зак Сантяго, Съмър Х. Хоуел, Грейс Лин Кънг и други.

Премиерата на филма е на 3 октомври на Blu-ray, DVD и Digital HD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Изглежда добре. Ясно е, че от Bride of Chucky насам се обръща повече внимание на bodycount и смях, което не е лошо. Липсва обаче съспенса от първите филми. Фактът, че куклата е CGI е гадно – има нещо уникално смущаващо и злокобно, когато видиш, че куклата е реална (като в първите филми) и как си движи очите и как се движи като цяло. И все пак предния филм от поредицата беше страхотен. Дано и този е добър.

  2. Е стига, CGI физиономиите на Чъки изглеждат нелепо 😀 Просто нелепо.

  3. Бих се съгласил, ако говорехте за предния филм, но тук… Според мен нещо си въобразявате. Сигурен съм, че на места ползват CGI, но ми се струва, че повечето си е кукла. Не знам…