Не сме имали много поводи да пишем за „Muse“ – най-новия солов режисьорски проект на испанския режисьор Жауме Балагеро („[REC]“, „Sleep Tight”), но свръх-естественият хорър, който е екранизация на романа „La dama número trece“ на Хосе Карлос Сомоса („Клара и сянката“, „Стръв“, „Ключът към бездната“), е сред най-очакваните от нас филми на ужасите за годината.

Припомняме, че „Muse“ разказва за университетски професор по литература, който след неочакваната и жестока смърт на приятелката си започва да сънува всяка нощ повтарящ се кошмар. Сънят всеки път проследява зловещото и брутално ритуално убийство на мистериозна жена, а след като видението му един ден се превръща в реалност – трупът на същата тази жена е открит при идентични обстоятелства – преподавателят започва свое разследване на случая, което го отвежда в мрачните и опасни коридори на вековното изкуство…

Сега получаваме възможност да придобием малко по-добра представа за филма, благодарение на Bloody Disgusting, които разпространиха задкулисен поглед, няколко снимки и нов плакат.

https://www.youtube.com/watch?v=tXl975Z6zZw

Тук няма да коментираме. Ще направим това, когато видим първия трейлър. Засега можем да кажем единствено, че изпитваме голям интерес към филма – от една страна последните години испанските хоръри се сред най-добрите в жанра, а от друга сме фенове на Жауме Балагеро конкретно. Също така ни влече и актьорският състав, в който се включват Кристофър Лойд, Джоан Уоли и Франка Потенте.

Ето и споменатите снимки и плакат.

muse-4-20170705 muse-2-20170705 muse-0-20170705 muse-5-20170705 плакат

Режисьор на „Muse“ е Жауме Балагеро („[REC]“, „Sleep Tight”), който е и сценарист наравно с Фернандо Наваро, по романа на Хосе Карлос Сомоса. В ролите са Кристофър Лойд, Джоан Уоли, Елиът Кауан, Франка Потенте, Ана Улару, Мануела Вейес, Леонор Уотлинг и др.

Испанската премиера е 1 декември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *