След Джак Рийчър, беше само въпрос на време преди да видим на екран (бил той и малкия) и Хари Бош. Носещ името на холандския художник от XV век, ветеранът детектив в отдел „Убийства” на полицейското управление в Лос Анджелис Йеронимус (Хари) Бош e главният герой в серия изключително популярни криминални романи на американския писател Майкъл Конъли.

Първата поява на Бош е в „Черното ехо”, излязла през 1992 година, а от тогава до ден днешен е действащо лице в цели седемнайсет (17!) романа – идеална основа за сериал. Или поне така смятат от Amazon, които са се нагърбили със задачата да екранизират случаите му. Главната роля в поредицата, озаглавена „Bosch”, е поверена на Тайтъс Уеливър, когото доста харесваме и според нас има прекрасен потенциал да се справи с амбициозната задача. Вижте дали успява в първия трейлър.

http://www.youtube.com/watch?v=G4rEAtpW1fw

Сериали се коментират чак след като се изгледат поне четири епизода, затова сега няма какво да обсъждаме. Иска ни се само да отворим една скоба и да кажем, че Конъли е създател и на образа на Мики Холър – по-известен като „Адвокатът с линкълна” (преди време образът беше изигран от Матю Маконъхи в нелошия едноименен филм на Брад Фърман) и двамата с Бош имат общи случаи – и се чудим дали пък няма да се появи тук, както и разбира се, кой ще го играе. За това обаче ще трябва да почакаме.

Що се отнася до историята на „Bosch”, направени са някои промени в сравнение с описанието на Конъли – Бош е ветеран от първата война в Залива, а не от Виетнам, и отива на втора мисия в Афганистан след атентатите на 11 септември. За да добиете още по-пълна представа, ето анотацията за първия епизод от поредицата – „Черното ехо” (романът е издаден у нас от „Бард”):

За полицая от отдел „Убийства” в Лос Анджелис Хари Бош тялото, изхвърлено край язовира Мълхоланд, е нещо повече от поредната анонимна жертва. Мъртвецът се нарича Били Медоуз и е боен другар на Бош, с когото заедно са преживели адските ужаси на войната. През опасния лабиринт на слепи алеи, с дръзки преследвания в криминалните подземия на града, Бош ще тества отново инстинкта си за оцеляване в опит да разкрие престъпни връзки. Обединил усилия с тайнствена и привлекателна мацка-федерален агент и изправил се срещу врагове в собственото му полицейско управление, Бош ще трябва да избере – между справедливостта и желанието за отмъщение. Защото той успява да проследи убиеца на неговия приятел, но е ужасен и шокиран от разкритието кой всъщност е той…

Премиерата на „Bosch” е в Amazon през 2015 година, а кога точно – ще очакваме да разберем…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *