Джорд Клуни и братята Коен се забавляват на премиерата на „Аве, Цезаре!“ на Нюйоркския филмов фестивал.

Три години след монументалния провал с „The Monuments Men” („Пазители на наследството”), Джорд Клуни се завръща към режисурата с проект, който притежава огромен потенциал да се превърне в нещо наистина добро. Става дума за „Suburbicon”, който е по сценарий на Клуни и неговите дългогодишни приятели и партньори (и едни от най-добрите живи кинотворци) братята Джоуел и Итън Коен.

Филмът разказва за „Suburbicon” – мирно, идилично предградие, с домове на достъпни цени, добре окосени ливади и излъскани фасади… перфектното място да отгледаш семейство и през лятото на 1959 г., семейство Лодж правят точно това. Но под спокойната повърхност се крие ужасна реалност. Съпругът и баща Гарднър Лодж трябва да се движи из тъмните кътчета на града, изпълнени с измама, предателство и насилие. Това е приказка за много несъвършени хора, правещи много лоши избори.

В ролите на семейство Лодж са Мат Деймън, Джулиан Мур и малкият Ноа Джуп. Компания им прави Оскар Айзък в ролята на катализатора на лошите неща, които се случват, но за това след малко. Първо вижте семейството на първите снимки от филма, идващи покрай обявяването на премиерата на „Suburbicon” на фестивала в Торонто. Трябва да кажем, че кадрите изглеждат доста добре като атмосфера и нямаме търпение скоро да видим и първи трейлър.

Left-to-right-Julianne-Moore-as-Margaret-and-Matt-Damon-as-Gardner-in-SUBURBICON-from-Paramount-Pictures-and-Black-Bear-Pictures. Left-to-right-Matt-Damon-as-Gardner-and-Noah-Jupe-as-Nicky-in-SUBURBICON-from-Paramount-Pictures-and-Black-Bear-Pictures.

А сега за Оскар Айзък. Ето какво казва Джордж Клуни за него и за сюжета:

Малко е трудно да не издам прекалено много. Действието се развива през 1959 на Източното крайбрежие. Предградие като Левиттаун, Пенсилвания. Мат Деймън и Джулиан Мур се забъркват в сериозни неприятности и взимат няколко много лоши решения. Оскар Айзък идва и дава начало на поредица от ужасяващи престъпления. В общи линии, Оскар идва и открадва филма.

Първоначалната идея за филма (която братя Коен разработват дълго време) е била да е по-забавен и действието да се развива през 80-те, но с включването на Джордж Клуни в проекта, нещата се променят към по-сериозния тон. Което е окей за нас, защото ако Клуни се опита да направи филм като Коен, несъмнено ще се провали. Доста хора вече са го правили. Единственият човек, направил свестен филм по техен сценарий, е Стивън Спилбърг с „Мостът на шпионите” и тонално той е доста различен от всичко, което те са правили.

Но както и да е, „Suburbicon” има огромен потенциал и стискаме палци и на краката да се получи. Джордж Клуни трябва да се стегне и да предложи нещо на нивото на ранните си режисьорски изяви като „Самопризнанията на един опасен ум” и страхотния „Лека нощ и късмет”, а не на последните си филми, които с всеки следващ става все по-зле и по-зле.

Още веднъж, режисьор на „Suburbicon” е Джордж Клуни, който е и сценарист, наравно с Джоуел и Итън Коен. В ролите са Мат Деймън, Джулиан Мур, Ноа Джуп, Оскар Айзък, Глен Флешлър, Меган Фъргюсън, Джак Конли и др.

Премиерата е 27 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Абе не мога да се сетя един филм на Джордж Клуни (филма е черно бял), как се казваше. Той участва в него, а не е режисьор. Фисма се разказваше, за пилот на американски бомбандировач, който системата за ядрена сигурност, поради грешка, изпраща да хвърли атомна бомба над Москва. И въпреки опитите за уговорки с пилота на самолета (Клуни) и уговорките със Съветския съюз, че е фалшива тревога, той хвърля бомбата над Москва, а американците в знак за солидарност със СССР (пито-платено) хвърлят още една в Ню Йорк за да е квит работата.
    Беше някакъв филм, правен за телевизията. Даваха го преди 10-15 години по националната телевизия и искам да го гледам пак, но не мога да го открия защото не се сещам как се казваше. Рових се в ИМДБ във филмографията на Клуни, но нещо не го намерих. Трябва да се поровя в Уикипедията.
    Но ако някой се сети нещо да каже…..