clooney-and-39-s-idiot-quadrilogy-photo-u1

Suburbicon” е сценарий, написан от Джоуел и Итън Коен и за (хипотетична) работа по него се говори вече почти десетилетие. Най-привлекателното в тази новина е, че Джордж Клуни, „вечният кретен” във филмите на братята има желание да го режисира.

„Обичам да работя с тях, обичам да правим комедии заедно! Много отдавна ми бяха предложили роля в „Suburbicon” – и оттогава все решават, че имат някой друг, по-важен проект за правене. Затова реших – и им се обадих с думите „А защо не ми дадете на мен да направя една интересна, наистина забавна и много мрачна комедия?!”

Конкретни подробности май няма, защото всичко се „сглобява” доста скоростно за TriStar, но за момента се коментира действие, което се развива в средата на ХХ век, а сред определенията за жанра на филма фигурират и „ноар”, и „трилър”, а също и „в стила на „Blood Simple” – дебюта на братята от 1984.

В интерес на истината от всичко, което сме гледали с подпис Коен, могат да се извлекат прекрасни примери за чиста проба кино. Същото важи и за (част от) режисьорските филми на Клуни – в най-голяма степен за „Good Night and Good Luck”! Именно затова сме твърдо убедени, че с каквото и да се захване „триото” – резултатът ще е най-малкото задължително-любопитен.

За финал – един (достоен за новината) поздрав!

http://www.youtube.com/watch?v=meCZ5hWNRFU

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *