Отново е време за "края на света".
Отново е време за „края на света“.

Продуцентът и сценарист Дийн Девлин („Старгейт”, „Денят на независимостта”, „Годзила”) си е поставил амбициозна задача. Да направи по-нелеп (или по-тъп) филм катастрофа от тези на дългогодишния си партньор Роланд Емерих. За целта той се е ангажирал лично и с режисурата на епичната катастрофична драма „Geostorm”. И знаете ли какво? Успял е. Знаем, че е трудно да си го представи човек, но е истина – поне към това сочат както предишните реклами на филма, така и най-новият трейлър, който може да си причините по-долу.

Припомняме, че действието на „Geostorm” се развива в бъдещето, където след безпрецедентна серия от природни бедствия, световните лидери се събират и изграждат специална система от взаимосвързани сателити, която да контролира климата и да предпазва хората. Един ден системата спира да функционира правилно и вместо да ни пази от бедствията, тя ги създава. Изправени пред лицето на глобална буря с епични размери, която заплашва да помете цялата планета и всичките ѝ обитатели, само един човек (Джерард Бътлър) може да предотврати катастрофата. Той трябва да работи с отчуждения си брат, който междувременно разкрива план за убийството на президента…

Опитахме да допуснем някаква възможност филмът да се окаже „guilty pleasure”, но за съжаление, вече сме неспособни. Виждаме „Geostorm” единствено като средство за интелектуален геноцид – никакъв „pleasure” няма в това нещо. Да, амбициозен е, да, един-два ефекта изглеждат прилично (за протокола, повечето са ужасни – ниво SyFy), но всичко останало е под всякаква критика. И като гледаме как се излагат актьори като Ед Харис и Анди Гарсия, направо ни заболява сърцето.

Това е един от моментите, в които трябва да ни плащат вредни, че се занимаваме с кино. Между другото, ако сте фенове на жанра, може да прегледате специалния ни катастрофичен епизод на Inglourious Kunts, в който говорим за доста по-добри неща.

Режисьор на „Geostorm” е Дийн Девлин, който е и сценарист наравно с Кийран и Мишел Мълрони. В ролите са Джерард Бътлър, Ед Харис, Джим Стърджис, Аби Корниш, Катрин Уиник, Александра Мария Лара, Даниел Ву, Анди Гарсия и други.

Премиерата е 20 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Първия трейлър даваше надежда, че ще се „забавлявам“ отчасти, но май не е точно така. Но след вчерашното гледане на новия Трансформърс, може и да ми хареса.

  2. Мдам, най-тъжното е, че великият Ед Харис си губи времето с подобни абоминации.

  3. Аре стига бе Дринов :“Това е един от моментите, в които трябва да ни плащат вредни, че се занимаваме с кино.“ Май изобщо си забравил за какво ходиш на кино, а?

    1. Що се правиш сега?! Заклевам те да ходиш да го гледаш това!
      Чак нямам търпение да ни донесеш от 10 кладенеца вода. 🙂

    2. @Дринов – Не че очаквам кой знае какво, но все пак поради липсата на такъв тип филм си е малко разтоварване мисля. А не, че се заяждам.