Нека нещата придобиват все по-сериозна форма – ние нямаме нищо против! Светът на „Blade Runner 2049” става все по-пълен и убедителен и с лекота издухва в миналото скептичността и съмненията ни. Безспорно е, че 30 години по-късно измеренията на разрухата и трансформациите на познатата реалност са различни и вече никой не се опитва да прави сравнения с оригинала, превърнал се в класика – зрителите очакват с нетърпение именно погледа на Дени Вилньов към тази история в търсене на идентичността…

Възхищаваме се на прецизността, с която се подават нови, малки детайли – всеки трейлър притежава собствена атмосфера, и същевременно добавя щрихи към общата картина на филма, без да е прекалено „бъбрив”. Не съществува блокбъстърната немощ с рециклиране на едни и същи кадри в различни монтажни комбинации – Вилньов води публиката умело, като оставя пространство за загадките, които ще бъдат разрешени от сюжета, и предлага невиждани до момента парчета от пъзела, които лесно попадат в центъра на зрителското внимание. Такъв е случаят с трите женски образа, на които са отделени по няколко кадъра, както и с персонажа на Дейв Батиста, а присъствието на Джаред Лето (отдавна) вдъхва сериозни обещания. И този трейлър се превръща в още едно доказателство за майсторството на целия творчески екип, посветил се на завръщането в света на „Blade Runner” – не е истина с какво нетърпение очакваме премиерата на новия филм, мисълта за който преди време ни се струваше кощунствена!

Премиерата на трейлъра беше в програмата „Good Morning America” – при наличието на Disney-сборище в единия уикенд и Comic Con – в следващия, Warner Bros. си продължават с рекламната стратегия кротко и полеканяма как един от най-очакваните филми на годината да не представи нов поглед, за да създаде още по-голямо вълнение сред ревностните киномани! А каква ще е съдбата на съществата, които населяват Земята – очакваме тази тайна да ни се разкрие след по-малко от два месеца…

Тридесет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните тридесет години…

Режисьор на „Blade Runner 2049” е Дени Вилньов, а по сценария са се трудили Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). Оператор е великият Роджър Дийкинс. Ролите са разпределени между Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Баркхад Абди, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис и Джарет Лето.

Премиерата на филма е 6 октомври 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

 1. Тази сцена със супата/чайника е неизползвана идея на Hampton Fancher още от първата част. ♥️

  1. Всъщност е идея на Rdley и Hampton. Кучето също е елемент от идеите за първа част… Интрото на първия филм. Многро яко е че изучават и използват бекграунда и наследството, с което този филм идва.

 2. Сцената на 1,57 доста ме притесни. Надявах се поне в тоя филм да не ни занимават с шибани негри, бежанци и всякакви такива изроди. Макар, че тоя куку Ридли е един от основните флагмани на правилито, че във всеки филм трябва да има негър, евреин или педераст. В „Завет“ например, ни беше „зарадвал“ дори с трите накуп. Очертава се и тук също да засерат пейзажа с политичаска пропаганда за толерантност, мулти-култи и други подобни лайна. Жалко.

  1. Очевидно е, че ти – за разлика от тези „лайна“ – не си толерантен, даже успя в рамките на едно изречение да споменеш две обиди, съответно на расова и сексуална основа, браво за което! Истинско постижение! Толкова ли чак те дразни тази „пропаганда“, че не можеш да гледаш филма? Съмнявам се! Ако пък наистина не можеш да издържиш тези „изроди“, просто не ги гледай и съответно не гледай целия филм, в който те участват, има лесно…

  2. Не, хомо, не съм. И спри да ми се обясняваш като някоя гърбава правозащитничка, със сърбеж за черна кожена инжекция в гениталната област.

  3. @Удивен
   Не съм против нито педалите нито останалите 39 вида пола, към някой, от които спадаш и ти явно.
   Просто не искам да ми ги набиват в лицето без причина, и да ми казват какъв начин на живот трябва да имам и какво трябва да избирам, като „правилния избор“ в живота ми.
   С какво един педал или долна черта джендър (като теб) ще е полезен за един филм, че е такъв……

   П.С. 100% съм сигурен, че не става дума за бежанци, но препратките са ни ясни отдалеч….