След като предложи на публиката, заедно с Джеймс Манголд, силния „Логан: Върколакът”, Хю Джакман продължава работата си по останалите проекти, като мюзикъла „The Greatest Showman”, чиито трейлър се очаква скоро. The Hollywood Reporter съобщават, че актьорът ще поеме скоро и ролята на сенатора Гари Харт във филм, подготвян за него от сценариста и режисьор Джейсън Рейтман („Juno”, „Up in the Air”), озаглавен „The Frontrunner”.

Отново ще имаме „връщане в епоха”, което ни е едно от любимите пътувания във времето, пък и на Джакман му отива в какъвто и костюм да се появи на екран! Харт е чаровник от Колорадо, щатски сенатор от 1975 до 1987 година и е прочут с кандидатурите си за президентския пост през 1984 и 1988, като дори във втората кампания е считан за фаворит на демократите, с доста повече гласове от Майкъл Дукакис, докато не и обвинен в извънбрачна връзка. Тогава Харт се обръща към медиите: „Следвайте ме навсякъде, не ми пука! Сериозен съм! Ако някой иска да ми постави „опашка” – да заповяда, ще бъде доста отегчен!” Таблоидите приемат предизвикателството и снимка на Харт с Дона Райс на орда на една яхта слага край на неговата кампания.

Харт доказва, че е важен глас за националната сигурност, предупреждавайки администрацията на Буш за възможността от терористични атаки преди 11 септември, както и в ролята си на заместник-председател на Съвета по национална сигурност от 2008 до 2011. Бившият сенатор е също и писател, издал 15 документални книги и пет романа.

Сценарият на „The Frontrunner” е написан от Рейтман в съавторство с политическия журналист Мат Бай и бившия прес-секретар на Хилъри Клинтън Джей Карсън, като адаптация на книгата на Бай от 2015 година „All the Truth Is Out: The Week Politics Went Tabloid”. Освен фокус върху историята, ще има акцент и върху това как един скандал отваря отново възможността личните истории да бъдат използвани (по всякакъв начин) в политиката. Очакваме с нетърпение поредното превъплъщение на мистър Джакман, защото той винаги ще бъде един от най-любимите ни „Хю”-та!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *