Онзи ден се снимахме с един Polaroid и трябва да признаем, че има нещо доста „creepy” в мигновените, самопроявяващи се фотографии. В този ред на мисли, във времена, когато в търсене на поредния хорър сюжет, киното се обръща към какви ли не (в повечето случаи безумни) теми и предмети (за обладаване), фотоапаратите на Polaroid изглеждат както напълно логичен избор за проводник на злото във филм на ужасите.

Polaroid” е дело на норвежкия режисьор Ларс Клевберг, който адаптира собствения си, доста успешен едноименен късометражен филм, което е доста често срещана практика в хорър жанра – без да си даваме зор, на prima vista се сещаме за „Убийствен пъзел”, „Мама”, „Не гасете светлината”, „The Babadook” и „Oculus”. Действието се фокусира върху тийнейджърката Бърд Фичър, която се натъква на стар фотоапарат Polaroid, криещ мрачна тайна. Не минава много време преди Бърд и приятелите ѝ да открият, че всеки, който се е снимал с камерата, го застига трагична смърт…

https://www.youtube.com/watch?v=3Zmk3z1ZJzA

Откриваме един-два интересни момента, но като цяло ни изглежда доста „generic”. Не че това ще ни спре да му хвърлим едно око – за незнайно кой път споменаваме, че харесваме подобни филми и си ги гледаме с кеф, дори и да се пълни тъпизми (а те често са), така че ще го „чекнем” и този.

Вижте и официалния постер на „Polaroid”, както и трейлъра на оригиналната късометражка.

плакат

Режисьор на „Polaroid” е Ларс Клевберг, по сценарий на Блеър Бътлър. В ролите са Маделейн Печ, Катрин Прескот, Грейс Забриски, Тайлър Йънг, Кийнън Трейси, Саманта Логан, Присила Куинтана, Мич Пиледжи и Хавиер Ботет.

Премиерата е 25 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *