С напредването на лятото все повече хора ще се отправят на почивка, като един от най-разпространените и достъпни начини за приятно изкарване е къмпингуването – било то край морето, езеро, язовир, някоя река или просто в гората. За тези от вас, които обичат този тип почивки, предлагаме един филм, който да ви държи нащрек вечер, когато сте насядали около огъня и си пийвате кротичко.

Става дума за австралийския хорър-трилър „Killing Ground”, който пожъна сериозни успехи на тазгодишните издания на фестивалите Сънданс и Overlook. Филмът е дело на дебютанта Деймиън Пауър и разказва за двойка, отправила се на романтична къмпинг-ваканция сред природата, която открива „изоставена палатка, травматизирано бебе и двама добре въоръжени социопати”, които превръщат жадуваната почивка в ад.

Според официалния синопсис, „Killing Ground” има иновативна нелинеарна структура и предлага„изпилващ нервите съспенс и преобръщащ стомаха реализъм”. Твърдение, подкрепено от фестивалните отзиви и (поне отчасти) от първия щатски трейлър на филма. Вижте.

Нищо свръхестествено не е по-страшно от няколко селяка, излезли в природата да се позабавляват. Историята не изглежда особено оригинална, но тук няма как да видим споменатия по-горе иновативен наратив, а и при тези филми сюжетът не е най-важният. Атмосферата и съспенсът са далеч по-важни, а австралийците ги разбират тези неща. В последните няколко години, едни от най-интересните реалистични трилъри (с хорър елементи) са от Австралия.

Определено слагаме „Killing Ground” сред очакваните от нас заглавия, а докато го видим, смятаме за пореден път да си припомним абсолютния шедьовър „Deliverance” на Джон Бурман.

постер плакат

Режисьор и сценарист на „Killing Ground” е Деймиън Пауър, а в ролите са Ерън Педерсън, Йън Медоус, Хариет Дайър, Ерън Гленан, Стивън Хънтър, Тиарни Коупланд, Мая Стендж и други.

Премиерата е 21 юли

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Сетих се за „Eden Lake“, но най-вече си дадох сметка, че великите „Straw Dogs“, „Deliverance“ и „The Texas Chain Saw Massacre“ продължават вечния си influence 🙂

  2. Deliverance ми е в топ 10 на всички времена откакто го изгледах като малък. Дано тоя улови малко от магията на hillbilly. 😀