Brigsby Bear” е един от хитовете от тазгодишния фестивал в Сънданс (филмът си спечели доста добри отзиви и от показа си в Сиатъл и Седмицата на критиката в Кан), който очакваме с повече от голям интерес, но за който гледаме да не четем много, защото според хората, които са го гледали, колкото по-малко знаем за него, толкова по-добре. И тук бързаме да добавим, че според същите тези хора, първият трейлър, който беше разпространен вчера, не издава нищо конкретно от сюжета и може да бъде видях спокойно.

Все пак за да ви дадем мъничко контекст, „Brigsby Bear” е своеобразна „commin of age” история, дело на режисьора на доста скечове в Saturday Night Live Дейв МакКери и неговия приятел и актьор (включително в SNL) Кайл Мууни, който е сценарист, наравно с Кевин Костело. Филмът разказва за Джеймс (Мууни) – единственият зрител на детското телевизионно шоу Brigsby Bear Adventures. Когато шоуто прекъсва рязко, живота на Джеймс се променя завинаги и той решава сам да завърши историята. Джеймс трябва да се научи да се справя с реалностите на нов свят, за който не знае абсолютно нищо.

Освен Кайл Мууни сред останалите актьори са Марк Хамил, Клеър Дейнс и Грег Киниър. Вижте трейлъра.

Доста атмосфера и странности, което ни допада адски много. Това е и единственото, което ще кажем като коментар. Дано успеем да видим филма и у нас.

В добавка вижте няколко снимки и един постер.

марк хамил кайл мууни кайл мууни кейт лин brigsby-bear-images-kyle-mooney-james brigsby-bear-images-kyle-mooney-and-mark-hamill грег киниър плакат

Режисьор на „Brigsby Bear” е Дейв МакКери, по сценарий на Кайл Мууни и Кевин Костело. В ролите са Кайл Мууни, Марк Хамил, Клеър Дейнс, Грег Киниър, Анди Самбърг, Микаела Уоткинс и др.

Премиерата е 28 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *