бен тейлър
Бен Тейлър

Оказа се, че не сме споменавали „The Rosie Project” по времето, когато е щял да бъде режисиран от Ричард Линклейтър (като негов проект след „Boyhood”, а това си е вече отдавна), а за главна роля в него се е подготвяла Дженифър Лорънс. След като тя се оттегля заради невъзможност да напасне ангажиментите си в натоварения график, режисьорът също се отдръпва – и от 2015 по този проект не се чуваше за никакво рзвитие.

Според The Hollywood Reporter нещата са се променили за добро – намерил се е нов режисьор и това е британецът Бен Тейлър, който в последните няколко години работи по три сезона на Amazon-ската комедия „Catastrophe”. „The Rosie Project” ще бъде неговият скок в света на пълнометражното кино, тъй като до момента е събирал опит главно в телевизията.

Историята в „The Rosie Project” проследява един професор по генетика, неспособен да се приспособи към обществото, който осъзнава, че женените мъже живеят по-дълго от ергените. В опит да гарантира продължителност на собствения си живот, той си поставя за цел да намери своята перфектна партньорка. Нещата стават неспасяемо комедийни, когато възпитаният и странен професор се среща с дивата Роузи… Макар на думи всичко да изглежда като стандартна романтична комедия, историята (май) има потенциал да се превърне в нещо друго, особено ако се намери актриса, чиято героиня да завърти на пръста си задръстения професор.

Адаптацията е дело на Скот Нюстадер и Майкъл Х.Вебер – дуетът има сериозен опит с филми като „(500) Days of Summer”, „The Spectacular Now” и „Вината в нашите звезди”, но и „The Pink Panther 2”, все пак хората имат право на грешки, нали така? Все още не е ясно кои актьори ще бъдат „вербувани” за главните роли, но тъй като нещата са се „задвижили”, вероятно и този въпрос предстои да бъде решен в скоро време. Ще видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *