ричард линклектър

Вчера беше обявено, че предстоящото през септември 55-то издание на престижния Нюйоркски филмов фестивал ще бъде открито с най-новия филм на любимия ни Ричард ЛинклейтърLast Flag Flying” – екранизация на своеобразното продължение на романа „The Last Detail” на Дарил Пониксън, по който през 1973 година излиза едноименният филм на Хол Ашби с Джак Никълсън, Отис Йънг и Ранди Куейд. Заедно с тази информация бе разпространена и първата официална снимка на тримата главни герои, изпълнявани от  Брайън Кранстън, Стив Карел и Лорънс Фишбърн. Преди да ги видите обаче, запознайте се с официалния синопсис.

В лирическия „road movie” на Ричард Линклейтър, толкова забавен, колкото и сърцераздирателен, трима застаряващи ветерани от войната във Виетнам – любезният Док (Стив Карел), неуравновесеният и цапнат в устата Сал (Брайън Кранстън) и разумният Мюлер (Лорънс Фишбърн) – се събират, за да извършват свещена задача: да осигурят подходящо погребение на единствения син на Док, който е убит в ранните дни на инвазията в Ирак. Докато триото стари приятели се предвижват по източното крайбрежие, Ликлейтър създава богата картина на приятелството, мащабна мозайка на обикновения живот в САЩ по време на управлението на Буш и забележителна медитация върху времето и естеството на истината. Казано по-просто, „Last Flag Flying” е страхотен филм от един от най-добрите американски кинотворци.

Вижте снимката.

 брайън кранстън, стив карел и лорънс фишбърн

Не обичаме много синопсиси като горния, в които има голяма доза самохвалство (тези неща други трябва да ги казват за филма, а не да излизат от студиото и творческия екип), но в случая сме абсолютно сигурни, че всяка една дума е вярна. Линклейтър е режисьор, който е заслужил подобно доверие. Ето какво споделя той за избора „Last Flag Flying” да открие фестивала в Ню Йорк.

Винаги е специално да бъдещ част от Нюйоркския филмов фестивал, но да имаш премиера в откриващата нощ, когато знаеш филмите, които са правили това половин столетие, е прекрасна чест.

Линклейтър ни е изключителен любимец и нямаме търпение да гледаме „Last Flag Flying”. Преди това обаче имаме да си изживеем лятото, през което очакваме да видим поне няколко реклами.

Още веднъж, режисьор и сценарист на „Last Flag Flying” е Ричард Линклейтър, по романа на Дарил Пониксън. В ролите са Брайън Кранстън, Стив Карел, Лорънс Фишбърн, Дж. Куинтън Джонсън, Кейт Йстън, Юл Васкес, Марк Фалво и др.

Премиерата на филма е на 28 септември на фестивала в Ню Йорк, а по кината ще може да бъде видян от 17 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Линклейтър е невероятен режисьор, подозирам, че е и многопластов и интересен човек. Един от най-важните филми в тийнейджърството ми беше неговият Before Sunrise. Впоследствие с любопитство проследих другите 2 филма от поредицата (Before Sunset и Before Midnight), която е посветена на живота, отношенията между хората, порастването и любовта във всичките й форми. Възхитих се на проекта му Boyhood – великолепен филм, изискващ визия, чувствителност и постоянство. Гледала съм и други негови произведения, които също докосват много тънки и деликатни струни от човешката душа. Надявам се, че новият му филм ще носи голяма част от тези характеристики. С две думи, и аз чакам с нетърпение Last Flag Flying 🙂

    1. С UZUMAKI сме обсъждали доста пъти колко обичаме Before трилогията на Линклейтър, а лично аз бих я сложил и пред „Властелинът на пръстените“ (по любимост, иначе са несравними). На мен Boyhood обаче не ми хареса особено, макар че го гледах още като излезе и може би трябва да си го припомня скоро 🙂 Миналогодишният „Everybody Wants Some!!“ обаче е абсолютен комедиен култ и вече изпуснах колко пъти съм го гледал.

    2. На мен „Boyhood“ yжасно ми хареса.