Бен Стилър няма да режисира комедийна нелепица – поне не веднага след „Зулендър 2”. В момента той е ангажиран от Showtime за нов сериал – осем епизода с продължителност всеки по един час, озаглавени „Escape at Dannemora”. В този проект са ангажирани Бенисио дел Торо, Патриша Аркет и Пол Дейно, а сюжетът проследява едно реално случило се бягство от затвора в Ню Йорк през 2015 година – и 20-дневното преследване на престъпниците.

Ето какво споделя Стилър за работата си по проекта:

„Имаме сериозното намерение да се опитаме да разкажем тази история, като представим суровата реалност и човечността на всички участници, замесени в нея. Въпреки че използваме този специфичен жанров формат „бягство от затвора”, в основата си това е история за реално съществуващи хора, някои от тях са престъпници, други не са, но са направили погрешен избор – и това води след себе си огромни последствия. Мисля, че именно затова е толкова привлекателно-завладяваща тази история…”

Снимките на сериала ще започнат съвсем скоро в щата Ню Йорк. Според официалната информация Бенисио дел Торо  ще влезе в ролята на убиеца Ричард Мат, артистичен и страховит тип, който измисля как да бъде реализирано бягството; Патриша Аркет ще бъде в ролята на Тили Мичъл – жената, която отговаря за шивашкия магазин в затвора и която се увлича в сексуална връзка с двамата бегълци, като е въвлечена за помощник в плана за бягство, а Пол Дейно ще видим в ролята на Дейвид Сует – осъден за убийство на ченге, който използва външния си вид, за да съблазни Тили и се превръща в неволен партньор в плана за бягство на Мат…

Ето и малко повече подробности за реалните хора, по чиято история е конструиран сюжета:

Мат получава присъда 25 години до живот без право на помилване през 2008 година за убийството и разчленяването на собствения си началник. Той бяга в Мексико, където убива някакъв човек в един бар и отново го поставят зад решетките, откъдето е екстрадиран обратно в САЩ. Сует също има доживотна присъда за убийството на заместник-шериф. С помощта на Мичъл и още един от пазачите в затвора, Мат и Сует се оказват първите бегълци в 170-годишната история на Clinton Correctional, най-силно охранявания затвор в щата Ню Йорк.

Според Variety за написването на „Escape at Dannemora” са ангажирани двама бивши автори на „Ray Donovan” – Брет Джонсън („Mad Men”) и Майкъл Толкин („The Player”), като те ще бъдат и изпълнителни продуценти на проекта. Интересно е, че Showtime разчитат на поредици с по-малка продължителност и фокусирана история, за сметка на сериали, посветени на герои (подобно на „Dexter”, „Weeds”, „Nurse Jackie”, „Homeland”), чиито потенциал се изчерпва след няколко сезона.

Очакванията към „Escape at Dannemora” са големи – да видим докъде ще стигнат Стилър и компания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *