Кръговратът е неизбежен – вече и в киното! Имаме чувството, че в момента, в който някой филм спечели (малко) повече от бюджета, вложен в него – продуцентите по инерция решават, че трябва да „доизстискат” идеята, и започват да готвят продължения. И вече далеч не става дума само за комиксови „разклонения”, макар че главното действащо лице в тази новина е (вече) доста добре запознат с DC-реалността – Бен Афлек се готви за продължение на „Счетоводителят”. Според The Hollywood Reporter в момента вървят преговори с Афлек, като се очаква завръщане към идеята на режисьора Гавин О’Конър, както и на сценариста Бил Дюбюк. Очаква се включване на продуцентите Линет Хауъл Тейлър и Марк Уилямс, както и на актьора Джон Бърнтал, в ролята на брата на главния герой.

Очевидно е, че всички, които се възхитиха от мозаечния екшън-трилър, са допринесли за акумулиране на световен боксофис в размер на над 155 милиона долара (при бюджет 44 милиона) – коя ли е долната (финансова) граница, под която Warner Bros. биха се въздържали от опит за досадно повторение? Разбира се, компанията разполага с анализатори, които явно виждат бъдеще в историята, или пък възможност да (по)експлоатират чрез абсолютно легални средства Бен Афлек в актьорското му амплоа, когато е извън костюма на Батман. И тъй като от две години вече е ясно, че времето си минава, а очакваният самостоятелен филм за прочутия комиксов прилеп все още не е дори във фаза „подготовка”, нищо чудно Афлек да заснеме „The Accountant 2” преди да продължи с работата по „The Batman”.

Междувременно самият О’Конър работи по подготовката на рибуут на „Green Hornet” за Paramount, а също и по проекта „Father Daughter Time”, който в един момент щеше да бъде режисиран от Мат Деймън. В момента, в който се финализират договорните отношения, ще има по-голяма яснота за хронологическите рамки, в които ще трябва да се вкара „The Accountant 2”. Няма да очакваме с кой знае какво нетърпение (на повечето от нас първият филм никак не ни хареса), но ни е любопитно как ще се развият събитията – дори от чисто информационна гледна точка относно творческите планове на Афлек…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments