мерил стрийп - mama mia
Мерил Стрийп – Mamma Mia! (2008)

Известно време се чудехме какво да изтъкнем като преимущество в тази новина (затова я забавихме):

а) че ще има хиляди фенове на АВВА, които ще се разтопят от носталгия;

б) че Universal Pictures са решили да умножат приходите си, като заложат на поредното „сигурно”;

в) че са минали 10 години от премиерата на оригиналната адаптация на мюзикъла, поставен на сцена, и настава време следващото поколение да бъде „зарибено”?!

Става дума за захарната история „Mamma Mia!”, разказана чрез песни на прочутата шведска група АВВА през (вече далечната) 2008 година. Филмът-мюзикъл се превърна в хит, а продуцентите от Littlestar (Джуди Креймър) и Playtone (Гари Гьотцман) са решили да си „гивнат” „one more try” – и сега ще правят продължение, което ще носи името „Mamma Mia: Here We Go Again!”.

Композиторите от АВВА Бени Андершон и Бьорн Улвеус ще се включат отново с осигуряване на музиката, като двамата ще бъдат и изпълнителни продуценти на поректа. И за да не се почувстваме съвсем прецакани, песните на АВВА няма да са същите, върху които е изграден първият филм. Ако си спомняте, в него една бъдеща булка се опитва да открие кой е истинският й татко. В емоционалния ураган бяха замесени героите на Мерил Стрийп, Аманда Сейфрид, Пиърс Броснан, Колин Фърт, Стелан Скарсгард, Джули Уолтърс, Доминик Купър и Кристин Барански.

За момента се очаква, но нищичко не е потвърдено, че голяма част от актьорите ще продължат „арките” на съответните герои – (може би) с подробности за живота 10 години след познатите събития, на магическия гръцки остров Калокайри. Или пък, както се чу от източници, които са коментирали пред Variety, много е вероятно във фокуса на историята да попаднат героите на Мерил Стрийп, Пиърс Броснан и Колин Фърт от миналото, така че може да очакваме и предистория (при все очакваните и логични възрастови изменения…).

Шеф-диригент като сценарист и режисьор на новата-стара авантюра ще бъде Ол Паркър (сценарист на „The Best Exotic Marigold Hotel”). Премиерната дата на филма е предвидена за 20 юли 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *