През януари в програмата на фестивала Сънданс около няколко филма се е вдигнала по-голяма шумотевица, казват спецовете, и един от тях е бил „The Big Sick”. В надпреварата между студиата, кое от тях да го разпространява, е надделял екипът на Amazon Studios, като са предложили 12 милиона долара и заедно с Lionsgate ще пуснат филма на голям екран в началото на лятото. Историята е позната (до болка) на милиони хора от Изтока, които все още се подчиняват на вековните традиции за „уредени” бракове и изпълняват семейни ангажименти, които често са в тотален разрез с личните им мечти, желания и… представи за щастие.

Автори на „The Big Sick” са Кумаил Нанджиани и неговата съпруга – Емили В. Гордън, като в основата на сюжета са детайли от тяхната собствена връзка и отношениията на Нанджани със семейството му в Пакистан. Персонажите, изиграни от самия него и любимката на независимите творци, Зоуи Казан (внучка на режисьора Елиа Казан), се борят с възходи и спадове в любовните отношения, а в един момент се намесва и сериозна болест… Тук е моментът да се появят и родителите на любимата, в чиито роли влизат Рей Романо и Холи Хънтър. Според мнението на фестивалните специалисти, резултатът е уникална романтична комедия – изненадваща, забавна и много трогателна.

Участието в „The Big Sick” е първа голяма роля за Нанджани в киното, който е добре познат като stand-up комик и с работата си в сериала на НВО „Silicon Valley”. Режисьор е Майкъл Шоуолтър („Hello My Name Is Doris”), а Джъд Апатоу, който работи в продължение на години с Гордън и Нанджиани по сценария, се включва в ролята на продуцент, заедно с Бари Мендел („Trainwreck”, „Кланът Тененбаум”).

плакат

„The Big Sick” ще се появи в ограничено разпространение в Щатите на 23 юни, а в повече киносалони ще може да бъде видян след 14 юли 2017.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *