Игра на пари“ („Get Shorty“) на Бари Зоненфелд е доста приятна комедия със страхотни актьори (поддържащите по-скоро, не задължително Джон Траволта) и макар никога да не е имал култов статут, всъщност остарява доста добре (което не може да се каже за повечето хитови комедии от 90-те). Екранизацията по романа на Елмър Ленърд беше последвана от едно безумно слабо продължение, което няма нужда да си припомняме, но сега EPIX подготвят ТВ сериал, чийто първи сезон ще се състои от 10 епизода.

Въпреки участието на Крис О‘Дауд („The IT Crowd“, „Bridesmaids“) и Рей Романо („Всички обичат Реймънд“), които много харесваме, наистина не знаехме какво да очакваме от този нов „Get Shorty“, но първият трейлър, който можете да видите по-долу, ни се стори изненадващо приятен. Ще му дадем шанс и то не само защото става дума за не особено лъскавата страна на кинобизнеса – както можете да се досетите, тази тема ни е на сърце…

https://www.youtube.com/watch?v=o8Sa5omrAx8

Не очакваме нещо наистина стойностно и със сигурност не се надяваме на нещо с качествата на „Фарго“ например, но смятаме, че може да се окаже приятно и забавно сериалче. Готови сме да приемем доста от така наречените „стъпки накриво“ (особено сред някои от второстепенните персонажи, част от които леко развалят впечатлението от трейлъра), ако са се постарали общият тон и главните герои да са на ниво. Това, което много би ни издразнило, е прекомерни претенции, да се надяваме, че такива няма да има, защото в такъв случай моментално изхвърча от и без това безумно натоварената ни ТВ програма.

Ето го и официалния синопсис, който набляга по-скоро на литературните, не на кинокорените на сериала:

Създаден по бестселъра на Елмър Ленърд, „Get Shorty“ е историята на Майлс Дейли (Крис О‘Дауд), който работи като бияч за престъпна групировка в Невада, но се опитва да смени професията, да стане филмов продуцент и да изпере сериозна сума пари чрез холивудски филм. Трикратният носител на „Emmy” Рей Романо участва като Рик – не особено успешен продуцент на нискокачествени филми, който става партньор на Майлс и негов гид в Холивудския лабиринт.

Шоурънър на „Get Shorty” е Дейви Холмс (един от изпълнителните продуценти на „Shameless“), а в главните роли ще видим Крис О‘Дауд, Рей Романо, Шон Бриджърс, Лидия Порто, Мегън Стивънсън, Каролин Дод и други.

Премиерата на първия от одобрените 10 епизода е 13 август по EPIX.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *