Дебютирал преди почти 20 години с „The Acid House” по Ървин Уелш, Пол Макгигън има толкова разнообразни проекти във филмографията си, че наистина би било интересно предизвикателство за него да се впише в света на… 007. След познатите „The Reckoning” и „Късметът на Слевин”, той беше провокаторът, стартирал сериала „Шерлок” с познатата специфична визия и толкова характерен стил на монтаж, който светкавично се превърна във вселенски хит и изстреля към звездната слава Бенедикт Къмбърбач. През 2015 режисьорът доста „закуцука” с нелепия „Виктор Франкенщайн”, но след това отново го ангажираха с различни проекти в телевизионните дебри и очевидно в момента оттам би го измъкнало предложението на продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи, които са доволни от новия си филм „Film Stars Don’t Die In Liverpool”, а негов режисьор е именно Макгигън.

При все че Даниел Крейг беше заявил своето оттегляне от поредицата след приключването на работата по четири филма („Казино роял”, „Спектър на утехата”, „Скайфол” и „Спектър”), в момента се въртят слухове, включително подкрепени от Дейв Батиста във връзка с (евентуалното му) злодейско завръщане в следващия „Бонд 25”, че може би пък любимият ни „007” няма да е толкова катергорично против да влезе още веднъж в ролята на най-прочутия шпионин на всички времена. Все още не е сигурно коя компания ще разпространява следващия филм (договорът на Sony с MGM изтече, а преди десетина дни се появи информация как в наддаването са се включили дори Annapurna Pictures), но пък е ясно, че продуцентите ще разчитат на верните си „писачи” Нийл Първис и Робърт Уейд (които се занимават с авантюрите на британския шпионин от края на миналия век с „Само един свят не стига”, а това означава, че са автори вече на шест филма).

Дали това няма да предпостави до известна степен познати „хватки”, които – комбинирани с уменията на добър занаятчия от ранга на Пол Макгигън – ще гарантират добро, но не изключително ниво на следващия Бонд-филм – по този въпрос (за момента) може само да гадаем… Ще се радваме да узнаем скоро повече подробности, защото не още не можем да пренебрегнем (въпреки опровергаването на слуховете като пълна спекулация) идеята за други двама британски актьори – Том Хидълстън или Хенри Кавил, да поемат „наследството” на 007. И двамата изглеждат прекрасно в костюми, могат да боравят с оръжия и вече са участвали в шпионски филми. А що се отнася до мацките – в другите им филми те сами падат в краката им…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *