Джеймс Бонд

Има още няколко месеца до срещата с новия 007 – „Спектър”, когото очакваме с нетърпение, както всички Бонд-авантюри, особено от началото на рибуута с участието на превъзходния Даниъл Крейг. И как минава времето – догодина ще станат 10 години откакто британецът живее в кожата на Джеймс Бонд. И точно в този смисъл е новината, свързана със света на 007, който в продължение на повече от 50 години поддържа интереса на толкова поколения почитатели на изпипания, стилен шпионски екшън – след излизането на екран на „Спектър” договорът между Sony и MGM изтича. А това означава, че Джеймс Бонд може да си намери нов дом.

Почти е сигурно, че Sony ще кандидатства за продължаване на правата върху франчайза, още повече след като „007 координати: Скайфол” успя да спечели над един милиард долара в световен мащаб – несравнимо постижение за Бонд-филм до този момент. Успехът започна още от „Казино Роял” и сега се очаква истинска война в наддаванията, за да склонят MGM на кого да предотстъпят правата за разпространение.

В надпреварата ще се включат буквално всички мейджър-компании, изразявайки желанието да си партнират с основните притежатели на копирайт правата за създаването на бъдещите Бонд-филми, ала Variety разкрива информация за приятелски отношения между шефа на MGM Гари Барбър и изпълнителния директор на Warner Bros. Кевин Цуджихара – и веднага плъзнаха слухове, че е много вероятно именно Warner Bros. да приютят „под покрива си” още една многомилионна и свръх-успешна поредица.

С тръпка на задоволство, че все още сме в периода на очакване на новия „Спектър” (ще продължаваме да следим новините , свързани с него) и с надеждата, че той ще бъде добър поне колкото предшествениците си, искаме да си купим пуканки за първия ред на шоуто, в което големите компании ще си мерят… бюджетите за „ухажване” на MGM в името на бъдещето на агент 007.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. заглавието е малко в стил ДИР.БГ
    В първия момент си казваш……тия луди ли са да се откажат от Бонд, а то договора им изтичал и сега всички драпат