Още един интересен и необичаен (съвсем в неговия стил) проект, с участието на (вече не толкова) младата звезда Даниел Радклиф, ще бъде представен на пазара в Кан – продуцентите Occupant Entertainment и Altitude Films ще търсят международни разпространители за „Guns Akimbo”, определян като опасната, „разширена версия на „Боен клуб”. Екшън-комедията е написана и режисирана от Джейсън Лей Хоудън, чиито дебют е „Deathgasm” – в случая хорър-комедия, показана за първи път на SXSW през 2015 и превърнала се скоростно в култ; филмът е представен на над 70 фестивала в цял свят и обира куп награди. Новозеландецът Хоудън работи в Weta Digital като майстор на визуалните ефекти във филми като „Отмъстителите”, трилогията „Хобит”, „Прометей”, „Великият Гетсби”, „Върколак”, „Войната на планетата на маймуните”.

Историята, в която се забърква Даниел Радклиф, разказва за еудин загубеняк на име Майлс, който прекарва дните си в свръх-тъпа работа, като избягва всякакъв вид отговорност и вехне по бившето си гадже Нова. Неговото досадно ежедневие е преобърнато с главата надолу, когато той се оказва „въвлечен” в някакъв мрачен уебсайт, който принуждава абсолютно непознати хора да се бият в смъртоносна игра на територията на целия град – и по този начин гладиаторските им битки могат да се предават на живо пред фанатичната онлайн-публика. Избран от шефа на една групировка (заради залозите в играта), Майлс успява да избегне първия си опонент, но … тогава е отвлечена Нова, и той ще трябва да се стегне, за да се бие с всички сили за момичето, което обича…

До каква степен ще разчитат на вече познати формули (толкова често сме ставали свидетели на подобни сюжети, че не смятаме за нужно да издребняваме с изброяване) или ще приложат някоя невиждана конфигурация с цел привличане на зрителското внимание – по това все още не можем да се произнесем. Важното е, че Радклиф си е избрал отново проект, който да е (до голяма степен) необичаен и провокативен – интересно ни е да го следим как работи. И когато открием визуални доказателства за работа по „Guns Akimbo” – ще бързаме да ви ги предоставим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *