Има хора в актьорската професия, които са заслужили нещо като пожизнен кредит на доверие. Дълго време се опитваме да си повтаряме, че Робърт де Ниро е от тях, и да не обръщаме внимание на различните му „залитания” в драматични, но недобри филми или в уж-комедийни отбивки като нелепия „Ох, на дядо!”, но не може вечно да си затваряме очите пред реалността и всеки избор да се оправдава с напредване на възрастта…

Не знаем какво ще последва, а и не сме (съвсем) сигурни, че искаме да научим, но очевидно между останалите проекти в развитие, по които работи (четири за момента!), де Ниро намира време и за телевизионни „забежки” – предстои му да се включи във все още неозаглавена поредица от 16 епизода на Дейвид О.Ръсел, подготвян от Amazon Studios и Annapurna Pictures, а както става ясно от трейлъра тук – буквално след месец ще се появи по НВО и телевизионния филм „The Wizard Of Lies”.

https://www.youtube.com/watch?v=4G2carVhVJk

Иска ни се да вярваме, че разковничето тук е Бари Левинсън. Макар в последните години да не е слагал подписа си под хитове като „Да разлаем кучетата”, „Sleepers”, „Рейнман” и „Добро утро, Виетнам”, все пак имаме вяра в неговия режисьорски усет и дългогодишния му опит зад камера. Историята се фокусира върху печално известния Бърнард Мадоф, който се сгромолясва от пиедестала на финансов титан когато става ясно, че е изградил – и крепил успешно повече от десетилетие една от прословутите пирамидални структури, известни още като „схема на Понзи” (името идва от Чарлс Понзи, който още през 1920 година използва система да изплаща дивиденти на капиталовложители, включително и на себе си, чрез „свежите” пари на нови вербувани инвеститори).

През 2008 година известният стоков брокер, съветник по инвестиционни въпроси и финансист Бърни Мадоф се появява като основна новина в пресата по цял свят… арестуван – за извършването на може би най-голямата финансова измама в американската история. Филмът на НВО, който ще дебютира през май, разглежда „Понзи-схемата” на Бърни – измамата, изнудванията, лъжите и прикритието на делата му в продължение на години, като същевременно неговата съпруга и синовете му са изправени пред безмилостните журналисти и техните камери…

Главната роля е поверена на Робърт де Ниро, който изглежда точно както преди, когато все още имахме вяра в него. Останалите роли са разпределени между Мишел Пфайфър, Алесандро Нивола, Нейтън Дароу, Кристен Конъли, Лили Рейб, Ханк Азария.

Както вече споменахме, НВО-премиерата на „The Wizard Of Lies” е на 20 май 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Понзи-схемата е колкото проста, толкова и завличаща страшно много хора. Вече сме 2000+ година, има ужасно много информация. Компютри, с които лесно можеш да сметнеш, че високите доходи, които се рекламират, е невъзможно да се случат наистина. Но ей го Мейдоф, а и при нас скоро случилото се КТБ, където държавата дали без да иска или напълно нарочно им позволява да творят история.
    Не знам, какво са си мислели създателите обаче. Вероятно са гледали The Big Short. Казали са си – ебаси и якото, дай да направим нещо подобно. За съжаление, в крайна сметка, се е получила тежка семейна драма причинена от финасовата криза. Смятам, че на баба ми страшно ще ѝ хареса. Да разнообрази малко Дързост и красота.
    А Мишел как ще е на 60 години!? Тц, тц, тц…